Αναζωογόνηση με λέιζερ

Τα χρωμοφόρα για κάθε «ελάττωμα» του δέρματος είναι διαφορετικά. Για αναζωογόνηση, το χρωμοφόρο στόχος είναι το νερό. Γιατί νερό; Επειδή οι εναποθέσεις νερού βρίσκονται στο χόριο, στο ίδιο σημείο όπου βρίσκονται οι ινοβλάστες, συνθέτουν τις κύριες υποστηρικτικές πρωτεΐνες και τα στοιχεία της εξωκυτταρικής μήτρας που είναι απαραίτητα για την ελαστικότητα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου υαλουρονικού οξέος.

Σήμερα οι κλινικές μας προσφέρουν τρεις κύριες επιλογές για θεραπεία με λέιζερ.

διαδικασία αναζωογόνησης δέρματος με λέιζερ

Μη αφαιρετικό αποτέλεσμα: τόνος και αναζωογόνηση

Τι είναι αυτό:Το μη καταστροφικό σημαίνει ότι η επιδερμίδα δεν έχει υποστεί βλάβη και αυτή η τεχνική έχει υψηλό βαθμό ασφάλειας. Βασικά, οι διαδικασίες υποδεικνύονται στο πρώτο στάδιο της γήρανσης (λεπτές ρυτίδες, ελαφρά απώλεια turgor), μετά την ακμή, κ. λπ. Κατά κανόνα, συνταγογραφούνται σε μαθήματα (3-8 διαδικασίες) και συνιστώνται για νέους ασθενείς - άνω έως 35-40 ετών. Ως αποτέλεσμα, η έκκριση σμήγματος μειώνεται, οι πόροι γίνονται μικρότεροι, το επίπεδο υγρασίας αυξάνεται, η μικροκυκλοφορία βελτιώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η μετα-ακμή έχει την ευκαιρία να διαλυθεί και οι ουλές της ακμής - να εξομαλυνθούν. Σε γενικές γραμμές, θα φαίνεστε φρέσκος και «ταιριάζει».

Πως δουλεύει:Η δέσμη λέιζερ «θερμαίνει» το δέρμα στη θερμοκρασία της μετουσίωσης των πρωτεϊνών, όπως το κολλαγόνο, ως αποτέλεσμα, ενεργοποιείται η παραγωγή νέας πρωτεΐνης, καθώς και άλλα συστατικά της εξωκυτταρικής μήτρας. Δηλαδή, το αποτέλεσμα είναι μόνο στα βαθιά στρώματα του δέρματος, και στην επιφάνεια η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 40-48 βαθμούς και δεν συμβαίνει ζημιά.

Τι λέιζερ χρειάζεται: Τα πιο δημοφιλή είναι τα διόδια λέιζερ με μήκος κύματος 1064 nm (Nd: YAG), 1540 nm (Er: Glass).

Αφαιρετικό αποτέλεσμα. Αλεση

Τι είναι αυτό:Αφαιρετικό - σημαίνει ότι η επιδερμίδα έχει υποστεί βλάβη, οι ιστοί αφαιρούνται. Αυτή είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους, αφού μετά τη διαδικασία πραγματοποιείται μια πλήρης επανεκκίνηση του συστήματος, δηλαδή, το δέρμα αρχίζει να λειτουργεί όπως "πριν από 10 χρόνια", η δομή του δέρματος αναδιαμορφώνεται πλήρως.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο ένα μείον σε αυτό, αλλά τι μειονέκτημα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, απλώς "παραπλανηθείτε". Πρόκειται για μια ανοιχτή πληγή με όλες τις επακόλουθες συνέπειες (μελάγχρωση, πιθανότητα μόλυνσης, αιμορραγία κρούστας, νέκρωση) και αποκατάσταση εντός ενός μηνός. Η επιλογή των ασθενών για μια τέτοια διαδικασία είναι πολύ σοβαρή, απλά δεν θα φτάσετε σε μια τέτοια εκτέλεση. Αλλά εάν έχετε υπερκεράτωση, το οβάλ του προσώπου έχει ήδη κολυμπήσει εντελώς και όλα τα σημάδια γήρανσης έχουν από καιρό στο πρόσωπο - είστε υποψήφιος για επανεμφάνιση.

Πως δουλεύει:Με την απορρόφηση της ενέργειας λέιζερ, το νερό μετατρέπεται σε υδρατμούς και εξατμίζεται μαζί με τα κύτταρα και τα συνδετικά συστατικά - αυτό είναι αφαίρεση. Έτσι, το δέρμα λαμβάνει μια ισχυρή ώθηση και αρχίζει να αναγεννάται εντατικά. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και οι βαθιές ρυτίδες παχύνονται και λειαίνονται. Το αποτέλεσμα αυξάνεται σταδιακά, δηλαδή, μετά από μερικούς μήνες θα φαίνεστε καλύτερα, και στη συνέχεια ακόμη καλύτερα και ακόμη καλύτερα, και τότε θα υπάρξει μια δεύτερη διαδικασία.

Τι είδους λέιζερ απαιτείται:Το πιο δημοφιλές είναι το λέιζερ CO2 (CO2 Reliant re: pair 10 600 nm). Ο φόβος για αυτό είναι γνωστός στις γυναίκες από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν τα λέιζερ CO2 αναγνωρίστηκαν ως «χρυσό πρότυπο» και «ιερό grail» της αναζωογόνησης λέιζερ. Ως εναλλακτική λύση σε αυτά, αργότερα εμφανίστηκαν λέιζερ erbium με μήκος κύματος 1550 ή 2940 nm (Er: YAG 2940 nm), δεν ενεργούν τόσο βαθιά, η διαδικασία επούλωσης μετά από αυτά διαρκεί κατά μέσο όρο μια εβδομάδα (ωστόσο, τις πρώτες ημέρες μετά τη διαδικασία είναι ακόμα πολύ δύσκολη). Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες διαδικασίες πραγματοποιούνται από τους πιο εξειδικευμένους ειδικούς και στα χέρια τους είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Κλασματική θερμόλυση

Τι είναι αυτό:Ένας άλλος τρόπος αναζωογόνησης, όχι τόσο «δρακόνιος» όσο ο προηγούμενος. Αφού οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι η μη αφαιρετική θεραπεία δεν λειτούργησε με τον τρόπο που ήθελαν και η επανεμφάνιση λέιζερ είχε πάρα πολλές παρενέργειες, ξεκίνησε μια εντατική αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών. Το 2004, προτάθηκε μια κλασματική τεχνική.

Κλασματική σημαίνει ότι η πρόσκρουση εμφανίζεται μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή - τη ζώνη μικροθερμικής θεραπείας (MLZ). Η κλασματική θερμόλυση ενδείκνυται για ραγάδες, όπως μετά τον τοκετό, ατροφικές ουλές, χαλάρωση του δέρματος, όλους τους τύπους γήρανσης, ρυτίδες γύρω από τα μάτια - μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα! Σήμερα είναι η πιο αποτελεσματική και δημοφιλής διαδικασία αναζωογόνησης. Αλλά πάλι, δεν θα κατεβείτε με μια διαδικασία

Πως δουλεύει:Παρόμοια με την επανάσταση με λέιζερ, το νερό θερμαίνεται - όλη η περίσσεια εξατμίζεται. Όμως, το ανώτερο στρώμα του δέρματος δεν αφαιρείται εντελώς, οι περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη και "μη κατεστραμμένες" εναλλάσσονται, όπως σε μια διάτρητη κάρτα ή μια σκακιέρα. Όσο μικρότερες είναι αυτές οι ζώνες, τόσο περισσότερο «αναζωογονείται» το δέρμα, ενώ η περίοδος ανάκαμψης μειώνεται σημαντικά σε σύγκριση με την επανεμφάνιση. Το ιδανικό μέγεθος της ζώνης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, κάθε ειδικός έχει τη δική του γνώμη σχετικά με αυτό. Κατά κανόνα, η διάμετρος ζώνης είναι 100–200 μm σε βάθος 300–1400 μm. Για αναφορά - το πάχος της επιδερμίδας είναι περίπου 200 μικρά, πράγμα που σημαίνει ότι το λέιζερ μπορεί να «τρυπήσει» στο χόριο (όπου πρέπει να φτάσουμε).

Τι είδους λέιζερ απαιτείται:Το Fraxel μπορεί να γίνει σε αφαιρετικά και μη αφαιρετικά συστήματα, αντίστοιχα, το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Με μη αφαιρετικό αποτέλεσμα, εμφανίζεται μόνο πήξη της επιδερμίδας και όχι αφαίρεσή της, αλλά μειώνεται επίσης η αποτελεσματικότητα της αναζωογόνησης (μήκη κύματος 1440, 1540 και 1550 nm). Σε αφαιρετικά συστήματα, το Active-FX CO2 (10 600) και ένα σύστημα erbium με σύστημα IPL (έντονο παλμικό φως - πολύχρωμο φως, μεγάλη εμβέλεια μήκους κύματος, σε αντίθεση με ένα μονοχρωματικό λέιζερ) είναι δημοφιλή.

Μια νέα τάση σε αυτόν τον τομέα είναι η "νανοδιατρήσεις" ή το SMA (Space Modulated Ablation, που δεν πρέπει να συγχέεται με την υπερηχητική ανύψωση SMAS), τα MLZ έχουν διάμετρο 50 μικρά και το ίδιο βάθος - σχεδόν ένα κομμάτι κοσμήματος. Η περίοδος αποκατάστασης είναι επίσης σύντομη εδώ.

Αναφορά: SMAS ή Superficial Muscle Aponeurotic System - η επίδραση στο μυϊκό-απονευρωτικό στρώμα, ένα λεπτό στρώμα (περιτονία) κάτω από τον λιπώδη υποδόριο ιστό, το οποίο συνδέεται με τους μύες του προσώπου και του λαιμού. Γερνάμε - αυτό το στρώμα "κατεβαίνει", σηκώστε το - και το πρόσωπο θα φαίνεται πολύ νεότερο. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για το κάτω τρίτο του προσώπου, το οποίο χαλάει με την ηλικία. Τα λέιζερ δεν μπορούν να διαπεράσουν τόσο βαθιά, αλλά ο υπέρηχος μπορεί να το κάνει. Συνήθως, το Ulthera System χρησιμοποιείται για την ανύψωση SMAS.

Επειδή το νερό εξατμίζεται κατά τη διάρκεια της αναζωογονητικής θεραπείας με λέιζερ, ενδέχεται να αφυδατωθείτε. Με βάση αυτό, μπορείτε να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία ακολουθώντας μια πορεία βιο-αναζωογόνησης με υαλουρονικό οξύ. Μην εκπλαγείτε εάν η κλινική σας προσφέρει αυτές τις ενέσεις πριν ή μεταξύ των θεραπειών με λέιζερ.

Συμβουλή: Επιλέξτε όχι συσκευή και λέιζερ, αλλά ειδικό. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα προσόντα του. Όποια και αν είναι η σύσταση, βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με το αποτέλεσμα που πρέπει να περιμένετε, ποιοι είναι οι κίνδυνοι για εσάς (ειδικά εάν έχετε την τάση να σχηματίσετε ουλές) και τι πρέπει να κάνετε πριν και μετά τη διαδικασία. Ίσως χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στη ρουτίνα φροντίδας σας.

Κατά τη γνώμη μου, τα λέιζερ μοιάζουν με ένα μαγικό ραβδί που μπορεί να μετατρέψει την Σταχτοπούτα σε πριγκίπισσα. Το κύριο πράγμα εδώ είναι να επιλέξετε τη σωστή νεράιδα.