Πώς να ανανεώσετε το πρόσωπό σας στα 40 στο σπίτι

Τι, αν όχι ένα πρόσωπο, προδίδει την ηλικία ενός ανθρώπου; Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι το δέρμα του προσώπου αρχίζει να γερνάει μεταξύ 21 και 23 ετών. Αλλά, εάν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένα άτομο δεν παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές, τότε στην ηλικία των σαράντα ετών το σώμα παύει να παράγει ζωτικές ορμόνες που είναι απαραίτητες για τη ρύθμιση, τη διατήρηση του τόνου, την πλαστικότητα του δέρματος, στην απαιτούμενη ποσότητα.

Εδώ, γνωστά καλλυντικά, επεμβάσεις και επεμβάσεις έρχονται στη διάσωση. Αλλά δεν δίνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα και το κόστος τους είναι πολύ υψηλό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το άρθρο εξετάζει το ερώτημα πώς να αναζωογονήσετε ένα πρόσωπο στα 40 στο σπίτι. Αυτή η επιλογή δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά και δεν είναι ακριβή.

Η γυναίκα παρατήρησε στην αντανάκλαση των ρυτίδων στο δέρμα του προσώπου

Περιποίηση προσώπου στο σπίτι

Η διαδικασία της σωστής καθημερινής φροντίδας δεν μπορεί να συνίσταται μόνο στο πλύσιμο. Για να διατηρήσει την ομορφιά και τη νεότητα, το δέρμα απαιτεί συμμόρφωση με όλα τα στάδια.

κάθαρση

Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η σκόνη εγκαθίσταται σε ένα άτομο, συσσωρεύονται επιβλαβείς ουσίες και σμήγμα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης διακοσμητικά καλλυντικά, τα οποία φράζουν τους πόρους, οδηγώντας στο σχηματισμό φλεγμονής, κωμωδών.

Σε μια σημείωση.Το πρωί, η διαδικασία είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων των κυττάρων του δέρματος από το δέρμα.

Τεχνική:

 • Το πρώτο βήμα είναι να πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι ή να χρησιμοποιήσετε ένα αντισηπτικό.
 • Εάν υπάρχει μακιγιάζ ματιών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα ντεμακιγιάζ ματιών. Αρκεί απλώς να απλώσετε το προϊόν σε ένα βαμβάκι και να το τρέξετε κατά μήκος των βλεφαρίδων, των κάτω και των άνω βλεφάρων μερικές φορές, χωρίς να κάνετε έντονες προσπάθειες.
 • Στη συνέχεια, το πρόσωπο υγραίνεται με νερό ή εφαρμόζεται καθαριστικό στις βρεγμένες άκρες των δακτύλων, κατανεμημένο με κυκλικές κινήσεις κατά μήκος των γραμμών μασάζ. Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 λεπτά.
 • Το προϊόν ξεπλένεται καλά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Το δέρμα καθαρίζεται με μια πετσέτα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρίβετε ή να τεντώνετε το δέρμα.

Τόνωση

Το στάδιο εξουδετερώνει τη δράση των καθαριστικών, αποκαθιστά την ισορροπία του δέρματος. Εκτελείται με τονωτικό.

Σπουδαίος!Αξίζει να επιλέξετε ένα τονωτικό που δεν περιέχει αλκοόλ, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά του στο προϊόν ξηραίνει το δέρμα.

Τεχνική:

 • Μουσκέψτε ένα βαμβάκι με τονωτικό.
 • Τραβήξτε τα απαλά κατά μήκος των γραμμών μασάζ.
 • Εάν το τονωτικό είναι σε μορφή σπρέι, τότε ψεκάστε το άφθονο σε όλο το πρόσωπο, διώξτε το με ελαφριές κινήσεις των άκρων των δακτύλων.

Ενυδατική

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία το πρωί και το βράδυ. Συνήθως χρησιμοποιούν κρέμα, αλλά πλέον συνηθίζονται και τα λάδια, οι μάσκες. Τα μέσα για την πρωινή και τη νύχτα πρέπει να επιλέγονται διαφορετικά (για τη δεύτερη περίοδο, πιο θρεπτικά, έντονα).

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητο στοιχείο της φροντίδας του δέρματος.

Τεχνική εφαρμογής κρέμας:

 • Μια μικρή ποσότητα (περίπου στο μέγεθος ενός μπιζελιού) του προϊόντος εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του χεριού.
 • Πριν την εφαρμογή με καθαρά δάχτυλα, τρίψτε το προϊόν για να του δώσετε θερμοκρασία σώματος.
 • Μοιράστε την κρέμα σε ίσες ποσότητες στο μέτωπο, τα μάγουλα, το λαιμό, ένα μικρό μέρος - στη μύτη και το πηγούνι.
 • Διανείμετε κατά μήκος των γραμμών μασάζ.
 • Μετά από 20-30 λεπτά, αφαιρέστε την περίσσεια κρέμας στο πρόσωπο (αν υπάρχει) με ένα καθαρό πανί.

Τεχνική εφαρμογής λαδιού:

 • Απλώστε μια μικρή ποσότητα λαδιού στα δάχτυλά σας.
 • Χωρίστε σε ίσες ποσότητες στο μέτωπο, τα μάγουλα, το λαιμό, ένα μικρό μέρος - στη μύτη και το πηγούνι.
 • Διανείμετε με γραμμές μασάζ.

Σε μια σημείωση.Η μάσκα πρέπει να εφαρμόζεται και να διατηρείται στο πρόσωπο σύμφωνα με τις οδηγίες.

Κανόνες φροντίδας του δέρματος

Όταν φροντίζετε το δέρμα σας, πρέπει να ακολουθείτε 2 βασικούς κανόνες που ισχύουν για ολόκληρη τη διαδικασία συνολικά:

 • Κανονικότητα. Η βασική φροντίδα πραγματοποιείται καθημερινά: το πρωί μετά το ξύπνημα και το βράδυ πριν τον ύπνο. Δεν παίρνει πολύ χρόνο (το πολύ 5-10 λεπτά), αλλά με κανονικότητα κάνει το δέρμα καθαρό, περιποιημένο. Επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, ή σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούνται πρόσθετες διαδικασίες.
 • Σωστή τεχνική εφαρμογής. Όλα τα καλλυντικά εφαρμόζονται κατά μήκος των γραμμών μασάζ, χωρίς τέντωμα του δέρματος και χωρίς πίεση πάνω του. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων, χαλαρώστε τη βούρτσα.

Κινούνται κατά μήκος του δέρματος του προσώπου προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις:

 • Από τις εξωτερικές γωνίες των ματιών προς την εσωτερική.
 • Από το πηγούνι μέχρι τους λοβούς των αυτιών.
 • Από τις γωνίες των χειλιών μέχρι τους λοβούς των αυτιών.
 • Από τη γέφυρα της μύτης στους κροτάφους.

Σημείωση!Εάν η κρέμα είναι πυκνή ή το δέρμα είναι πολύ λεπτό (για παράδειγμα, γύρω από τα μάτια), τότε το προϊόν εφαρμόζεται με ελαφρές κινήσεις χτυπήματος. Συνιστάται να το κάνετε αυτό με το δαχτυλίδι. Διαφορετικά, ένα άτομο συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, στην εμφάνιση ρυτίδων.

Αντιγηραντική φροντίδα για το γυναικείο δέρμα

Τα 40 χρόνια είναι το ορόσημο μετά το οποίο πρέπει να επανεξετάσετε τις καθημερινές διαδικασίες που σχετίζονται με τη φροντίδα του δέρματος του προσώπου. Ο λόγος για αυτό είναι οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα.

Επομένως, κατά την εκτέλεση φροντίδας αντιγήρανσης για μια γυναίκα σαράντα ετών ή περισσότερο, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Αναζωογονητικές συνεδρίες σε ινστιτούτα αισθητικής που δίνουν γρήγορα ορατά αποτελέσματα
 • Φαγητό, κακές συνήθειες. Εάν σε νεαρή ηλικία το σώμα των κοριτσιών παράγει επαρκή ποσότητα ορμονών για να διατηρήσει την ομορφιά και την υγεία, τότε οι γυναίκες πρέπει να αναπληρώσουν την έλλειψή τους με βιταμίνες που βρίσκονται στα λαχανικά και τα φρούτα. Η κατάχρηση αλκοόλ, ο καπνός δεν αξίζει τον κόπο.
 • Πάρα πολύ υπεριώδες. Το ανθρώπινο δέρμα χρειάζεται ηλιακό φως, αλλά η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως ενεργοποιεί τον μηχανισμό της φωτογήρανσης. Το ώριμο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις επιπτώσεις του, γι' αυτό οι κοσμετολόγοι συνιστούν να συμπεριλάβετε τα αντηλιακά στην καθημερινή φροντίδα.
 • Καλλυντικά όχι για την ηλικία. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι η χρήση αντιγηραντικών προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για πιο ώριμο δέρμα. Μπορεί να περιέχουν υπερβολική συγκέντρωση δραστικών ουσιών που μπορούν μόνο να βλάψουν το δέρμα.
 • Δέρμα γύρω από τα μάτια. Εάν νωρίτερα ήταν δυνατό να αγνοήσετε οποιαδήποτε προϊόντα περιποίησης βλεφάρων, τότε στην ηλικία των 40 ετών αξίζει σίγουρα να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε. Το δέρμα σε αυτό το μέρος είναι πολύ λεπτό, λεπτό. Χωρίς προσεκτική φροντίδα, το κάλυμμα θα καλυφθεί γρήγορα με ένα δίκτυο ρυτίδων.
 • Ισχυρές θεραπείες κομμωτηρίου. Οι συνεδρίες αντιγήρανσης στα ινστιτούτα αισθητικής δίνουν γρήγορα ορατό αποτέλεσμα. Επομένως, οι γυναίκες που θέλουν να σπείρουν ομορφιά θα πρέπει να τις δουν πιο προσεκτικά.

Σπουδαίος!Αρχικά, δίνεται προσοχή σε διαδικασίες ενυδάτωσης, βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος και του μεταβολισμού στο δέρμα. Πιθανότατα, μετά από αυτό, η γυναίκα δεν θα χρειαστεί ισχυρές ενέσεις και τεχνολογίες υλικού.

Πώς να ανανεώσετε την επιδερμίδα του προσώπου μετά από 40 χρόνια στο σπίτι

Υπάρχει μια λίστα με συνταγές και διαδικασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου. Πρόκειται για απλές τεχνικές που δεν χρειάζονται περισσότερες από 3-5 ώρες την εβδομάδα, αλλά το αποτέλεσμα από αυτές γίνεται αντιληπτό μετά από 1 μήνα.

Σπουδαίος!Κατά την εφαρμογή οποιασδήποτε από τις ακόλουθες μεθόδους αναζωογόνησης, είναι απαραίτητο να τηρείτε την υγιεινή και την υγιεινή (πλύνετε καλά τα χέρια πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε προϊόντα προσωπικής υγιεινής).

Εδώ είναι οι καλύτερες διαθέσιμες σπιτικές θεραπείες.

Ξεφλούδισμα

Η διαδικασία είναι καθαρισμός του δέρματος χρησιμοποιώντας προϊόντα απολέπισης. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βελτιώσετε το δέρμα, να μειώσετε τον αριθμό των ρυτίδων στο πρόσωπο.

Στο σπίτι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε 2 επιλογές για ξεφλούδισμα.

Μηχανικός

Περιλαμβάνει τη χρήση μικρών λειαντικών που απολεπίζουν παλιές περιοχές του δέρματος.

Για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η περιεκτικότητα σε λίπος και η ηλικία του δέρματος: όσο μεγαλύτερο και πιο παχύ είναι το πρόσωπο, τόσο περισσότερα σωματίδια απολέπισης πρέπει να περιέχει η φλούδα.

Συνταγή και τρόπος χρήσης σπιτικής μάσκας peeling:

 • Αλέστε νιφάδες βρώμης (2 κουταλιές της σούπας), αμύγδαλα ή καρύδια (2 κουταλιές της σούπας) χρησιμοποιώντας μπλέντερ, μύλο καφέ ή γουδί.
 • Ξεχωριστά ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το πράσινο τσάι, 1 κουτ. μαζί με μια σταγόνα ροδέλαιο. Οι ιδιοκτήτες λιπαρού δέρματος θα πρέπει να αντικαταστήσουν την κρέμα και το λάδι τριαντάφυλλου με γάλα και λάδι λεμονιού.
 • Μετακινήστε τα πάντα.
 • Μετά από 20 λεπτά, εφαρμόστε σε βρεγμένο δέρμα.
 • Μετά από 15 λεπτά. αφαιρέστε, απλώστε λιπαρή κρέμα.

Χημική ουσία

Αντιπροσωπεύει την επίδραση στο δέρμα με οξέα. Η διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική - βελτιώνει την επιδερμίδα, αφαιρεί τα παλιά κύτταρα, λειαίνει τις ρυτίδες και τις πτυχές.

Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπάρχουν αισθήσεις καψίματος ή έντονη ερυθρότητα, είναι επείγον να αφαιρέσετε τη σύνθεση.

Σπουδαίος!Πριν από το χημικό peeling, το δέρμα πρέπει να καθαριστεί με κατάλληλα μέσα: πρόκειται για αφρό, τζελ.

Πίλινγκ με σαλικυλικό οξύ:

 • Το σαλικυλικό οξύ 15% (πωλείται στα φαρμακεία) εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα χρησιμοποιώντας βαμβακερά επιθέματα.
 • Μετά από 5 λεπτά, το διάλυμα ξεπλένεται με άφθονο νερό.

τόνωση φρούτων

Τα φρούτα είναι μια φυσική αποθήκη βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να φτιάξετε λευκαντικά και θρεπτικά μείγματα στο σπίτι. Για να γίνει αυτό, ανακατέψτε 100 γρ. πολτός φρούτων (κατάλληλη παπάγια, ανανάς, αχλάδι, ροδάκινο) με 1 κ. γ. μεγάλο. μέλι. Η μάζα εφαρμόζεται στο βρασμένο στον ατμό πρόσωπο 2-3 φορές την εβδομάδα. Διάρκεια - 15 λεπτά.

Η μάσκα φρούτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λευκάνει, να θρέψει και να αναζωογονήσει το δέρμα του προσώπου.

Παγάκια

Σε μια σημείωση.Τακτικά παγάκια από αφέψημα βοτάνων τονίζουν και συσφίγγουν καλά το δέρμα το πρωί.

Η συνταγή είναι απλή:

 • 2-3 φακελάκια τσαγιού από βότανα (χαμομήλι, σαφράν, φασκόμηλο, κράταιγος είναι κατάλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά) παρασκευάστε σε 250 ml βραστό νερό.
 • Ρίξτε σε σχήματα.
 • Βάλτε στο ψυγείο.
 • Το πρωί, χρησιμοποιήστε 1 κύβο, κάνοντας μασάζ κατά μήκος των γραμμών μασάζ. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να δώσετε προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια - ο πάγος ανακουφίζει από την ερυθρότητα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

λοσιόν για το σπίτι

Προϊόντα με φυτικά και φυσικά συστατικά υποστηρίζουν την υγεία της επιδερμίδας, βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας. Είναι εύκολο να προετοιμάσετε τέτοιες λοσιόν στο σπίτι.Εδώ είναι μερικές συνταγές:

 • Αφήστε 2-5 φύλλα αλόης για μερικές μέρες στην κατάψυξη. Παίρνουμε, στύβουμε το ζουμί, προσθέτουμε τον κρόκο, 1 κουτ. μέλι και ελαιόλαδο. Για να ανακατεύουμε καλά.
 • Ένα σακουλάκι σπάγκο και χαμομήλι παρασκευάζεται σε 250 ml βραστό νερό. Όταν το διάλυμα κρυώσει, αναμίξτε το με 50 ml γλυκερίνης.

Τρόπος εφαρμογής:

 • Το πρωί και το βράδυ, βρέξτε ένα βαμβάκι με μια μικρή ποσότητα λοσιόν.
 • Σκουπίστε ελαφρά το πρόσωπο μετά το πλύσιμο για 1 λεπτό.

Αντιγηραντικές μάσκες

Η φροντίδα του δέρματος του προσώπου στα 40 στο σπίτι δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς μάσκες. Τρέφουν και ενυδατώνουν αποτελεσματικά το δέρμα. Στην πραγματικότητα, το εύρος της εφαρμογής τους είναι πολύ ευρύτερο, όλα εξαρτώνται από τη σύνθεση.

Σε μια σημείωση.Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές στο Διαδίκτυο. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της γήρανσης του δέρματος. Στη συνέχεια, οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές μάσκες για ώριμες γυναίκες και ακόμη και άνδρες, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης.

Για λεύκανση και σύσφιξη

Συστατικά:

 • Ζελατίνη - 10 γρ.
 • Χυμός αγγουριού - 50 ml.
 • Αλεύρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
 • Κεφίρ - 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
 • Γάλα - 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.

Προετοιμασία και τρόπος εφαρμογής:

Μάσκα με αποτέλεσμα λεύκανσης και αναζωογόνησης για τη γήρανση του δέρματος του προσώπου
 • Η ζελατίνη χύνεται με χυμό αγγουριού.
 • Αφήστε το να φουσκώσει για 20-30 λεπτά.
 • Ζεσταίνετε λίγο.
 • Ανακατέψτε το έτοιμο μείγμα με αλεύρι, κεφίρ και γάλα.
 • Ανακατεύουμε καλά.
 • Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα για 20 λεπτά.

Για ελαστικότητα και σφριγηλότητα

Συστατικά:

 • Μαγιά - 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
 • ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ.
 • Μέλι - 1 κουταλάκι του γλυκού
 • Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπας
 • Γάλα - 100 ml.

Προετοιμασία και τρόπος εφαρμογής:

 • Η μαγιά προστίθεται στο ζεστό γάλα.
 • Ανακατεύουμε, μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 • Πριν από τη χρήση, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε καλά το δέρμα με ένα προϊόν περιποίησης, στη συνέχεια να το μαγειρέψετε στον ατμό, να εφαρμόσετε μια μάσκα με ένα λεπτό στρώμα για 30 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Για να εξομαλύνει τον τόνο και να λειαίνει τις ρυτίδες

Συστατικά:

 • Κρόκος αυγού.
 • Μέλι - 0, 5 κουταλάκι του γλυκού.
 • Χυμός λεμονιού - 1 κουταλάκι του γλυκού
 • Αλεύρι σίκαλης - 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.

Προετοιμασία και τρόπος εφαρμογής:

Περιποίηση προσώπου στο σπίτι για εξομάλυνση των ρυτίδων
 • Ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά.
 • Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι.
 • Ανακατεύουμε καλά.
 • Εφαρμόστε στο πρόσωπο σε παχιά στρώση για 15-20 λεπτά.

Συμβουλές από έμπειρους αισθητικούς

Οι ειδικοί στον τομέα τους μοιράζονται πρόθυμα τις ακόλουθες συστάσεις με τους ασθενείς:

 • Πριν βγείτε έξω το χειμώνα, είναι απαραίτητο να απλώσετε μια θρεπτική κρέμα 30 λεπτά πριν βγείτε έξω για να μην τραυματίσετε το δέρμα.
 • Για πόσιμο και πλύσιμο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καθαρό νερό.
 • Πρέπει να τρώτε περισσότερα τρόφιμα που αναζωογονούν το δέρμα: κεφίρ, γιαούρτι, τυρί κότατζ, κρέμα γάλακτος, ασπράδι αυγού.
 • Επιπλέον, συνιστάται η λήψη τέτοιων φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως αμινοοξικό οξύ, Ωμέγα-3, Ωμέγα-6, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
 • Το καλοκαίρι, εφαρμόστε προϊόντα που προστατεύουν από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η σωστή φροντίδα και οι διαδικασίες αντιγήρανσης είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό των γυναικών στην ενήλικη ζωή. Εάν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις, φροντίστε έγκαιρα, τότε στην ηλικία των 40 ετών μπορείτε να διατηρήσετε μια όμορφη, φρέσκια εμφάνιση του προσώπου.