Επιλέγοντας ένα λάδι προσώπου για τις ρυτίδες: συμβουλές και 10 κορυφαία φυσικά προϊόντα αντιγήρανσης

Εάν γελάτε πιο συχνά, μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων. Μελέτες δείχνουν ότι λιγότεροι μύες του προσώπου «ανάβουν» όταν χαμογελάτε παρά όταν μια γυναίκα συνοφρυώνεται. Έτσι, οι πτυχές δεν φαίνονται τόσο έντονες. Αλλά στην πράξη, ακόμη και σε χαρούμενα κορίτσια, τα πρώτα αυλάκια είναι αισθητά μετά από 25 χρόνια. Συχνά στο μέτωπο, στη γέφυρα της μύτης και κοντά στα βλέφαρα. Και εδώ φυσικά καλλυντικά έλαια για το πρόσωπο από τις ρυτίδες είναι έτοιμα να έρθουν στη διάσωση.

Όταν μιλάμε για φυσικές θεραπείες για τις ρυτίδες στο δέρμα, πρώτα από όλα, εννοούμε φυτικά και αιθέρια έλαια για το πρόσωπο. Λαμβάνονται με ψυχρή έκθλιψη «χυμό» από σπόρους, σπόρους, φύτρα.

Έχουν ένα σύνολο φυσικών συστατικών που είναι σε θέση να λύσουν προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία της επιδερμίδας. Περιέχουν βιταμίνες, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, μακρο- και μικροστοιχεία, φυτικούς υδατάνθρακες.

Μαζί, αυτές οι ουσίες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προστατεύουν το δέρμα από επιβλαβείς παράγοντες και μικροοργανισμούς, το διαποτίζουν με υγρασία και οξυγόνο. Επιπλέον, η γκάμα των ελαίων είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει η κατάλληλη επιλογή για κάθε πορτοφόλι και για κάθε τύπο δέρματος.

Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε. Για παράδειγμα, γιατί να χάνετε χρόνο αναζητώντας ένα κατάλληλο φυσικό αντιρυτιδικό λάδι προσώπου και στη συνέχεια να κάνετε ειδικά μείγματα από αυτό; Είναι πιο εύκολο να πάτε στο κατάστημα και να αγοράσετε ένα έτοιμο προϊόν. Εμφανισιακά όλα είναι λογικά. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που είναι καλύτερο για το πρόσωπό σας - μια αγορασμένη κρέμα ή λάδι - είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

κορίτσι με ανανεωμένα λάδια προσώπου

Εργοστασιακή αντιρυτιδική κρέμα: υπέρ και κατά

Η κρέμα είναι η πιο κοινή καλλυντική μορφή που χρησιμοποιούν τα κορίτσια για τις ρυτίδες. Σήμερα, κυριολεκτικά κάθε κατασκευαστής προσφέρει μια επιλογή από πολλές σειρές αντιγήρανσης. Στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, τα κορίτσια συνήθως δεν φείδονται δαπανών και οι έμποροι το καταλαβαίνουν αυτό. Στα ράφια εμφανίζονται λοιπόν προϊόντα με εκχυλίσματα χρυσού, μαργαριτάρια, βλαστοκύτταρα. . . Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων προϊόντων;

 • Βολικό στη χρήση. Αγοράζοντας μια αντιγηραντική κρέμα, αφαιρείτε την επιπλέον ταλαιπωρία. Τίποτα δεν χρειάζεται να ανακατευτεί, να συνδυαστεί, να εμπλουτιστεί και μετά να ξεπλυθεί. Άνοιξε το σωλήνα και κρατήστε τις ρυτίδες.
 • Κοστίζει ακριβά. Ένα πραγματικά αποτελεσματικό, καλό εργαλείο θα κοστίσει μια αρκετά δεκάρα. Ταυτόχρονα, τέτοια προϊόντα συσκευάζονται συνήθως σε μικρά δοχεία, επομένως θα χρειαστεί να ανανεώνετε το σωλήνα περίπου μία φορά το μήνα.
 • Εθιστικό. Σύμφωνα με κριτικές, τα προϊόντα για τη γήρανση του δέρματος είναι γρήγορα εθιστικά, επομένως μετά από 3-5 μήνες θα χρειαστεί να κάνετε ένα διάλειμμα και να παραλάβετε μια νέα σειρά αντιγήρανσης.
 • Λειτουργεί στην επιφάνεια. Η κρέμα δεν λύνει τα δηλωμένα προβλήματα σε βαθύ επίπεδο, αλλά καλύπτει μόνο τα προβλήματα. Η μακροχρόνια χρήση τέτοιων καλλυντικών θα κρύψει μικρές πτυχές, αλλά δεν θα μπορείτε να απαλλαγείτε από βαθιές αυλακώσεις.
 • Περιέχει χημικά πρόσθετα. Όταν τα καλλυντικά παράγονται σε βιομηχανική κλίμακα, τα συνθετικά συστατικά είναι απλά απαραίτητα. Χρειάζονται για το «σωστό» χρώμα, οσμή, συνοχή, αλλά και για να εξασφαλίσουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η κρέμα αποθήκευσης δεν χαρίζει στο δέρμα ανοσία. Το εργαλείο «δουλεύει» ακριβώς αρκεί να μην σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε. Η κρέμα δεν εμποδίζει την εμφάνιση νέων αυλακώσεων και δεν «φορτίζει» την επιδερμίδα με δύναμη και αντιγηραντική δυνατότητα.

λάδια αναζωογόνησης του δέρματος

Φυσικά έλαια για τις ρυτίδες: υπέρ και κατά

Το φυσικό λάδι αντί για κρέμα προσώπου χρησιμοποιείται συχνότερα από τους υποστηρικτές των οικιακών καλλυντικών και εκείνα τα κορίτσια που δεν μπορούσαν να βρουν ένα κατάλληλο αντιγηραντικό προϊόν στο κατάστημα. Τα φυτικά «ελιξήρια» είναι πολύ φθηνότερα από επώνυμα προϊόντα και συχνά είναι κατάλληλα για την επίλυση τυχαίων προβλημάτων. Για παράδειγμα, εκτός από την εξάλειψη των ρυτίδων, βοηθούν στην ενυδάτωση ή στην απαλλαγή από την ακμή, στην επούλωση πληγών στα χέρια και στα χείλη και στην αφαίρεση των κύκλων γύρω από τα μάτια. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των φυσικών ελαίων που αξίζει να επισημανθούν;

 • Απαιτεί επιπλέον χρόνο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα έλαια ως ανεξάρτητη θεραπεία, για παράδειγμα, αντί για κρέμα. Λόγω της μεγάλης συνοχής τους, πολλά από αυτά μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε συνδυασμό με άλλα συστατικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται μάσκες και εφαρμογές. Απαιτείται χρόνος για την παρασκευή του μείγματος και για την υιοθέτηση της ίδιας της διαδικασίας. Επιπλέον, συχνά χρειάζεται να ξεπλύνετε το προϊόν μετά τη χρήση, καθώς μπορεί να μην απορροφηθεί πλήρως. Επίσης, τα περισσότερα σπιτικά φάρμακα δεν αποθηκεύονται, οπότε κάθε φορά πρέπει να «καρφώνετε» μια φρέσκια μάσκα.
 • Έχουν περιορισμούς στη χρήση. Αν και πολλά είδη φυτικών «ελιξιρίων» έχουν αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, οι γυναίκες με λιπαρό και προβληματικό δέρμα συνιστάται να μην κάνουν κατάχρηση θεραπειών με λάδι. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ειδική προσέγγιση και σχεδόν πάντα απαιτείται συνδυασμός με άλλα εξαρτήματα. Επιπλέον, δεν είναι όλα τα είδη λαδιών κατάλληλα για καθημερινή χρήση.
 • Προσιτό και πολυλειτουργικό. Σε αντίθεση με τα βιομηχανικά προϊόντα αντιγήρανσης, τα φυτικά έλαια και οι εστέρες είναι φθηνότερα. Επιπλέον, διαρκούν περισσότερο. Επιπλέον, το περιεχόμενο του ίδιου μπουκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πρόσωπο, τα μαλλιά και τα νύχια.
 • Είναι φυσικά και υποαλλεργικά. Δεν υπάρχουν συνθετικά συστατικά στα λάδια. Επίσης, σχεδόν όλα είναι ασφαλή στη χρήση και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες μόνο εάν υπάρχει ατομική δυσανεξία στο προϊόν.
 • Επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία σε βαθύ επίπεδο. Η σύνθεση των ελαίων είναι παρόμοια με τις εκκρίσεις ανθρώπινου λίπους. Αυτό σας επιτρέπει να διεισδύσετε στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, να κορεστείτε τα κύτταρα, να διεγείρετε την ανανέωση.
 • Έχουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Τα φυσικά έλαια διαποτίζουν το δέρμα με αποθεματική υγεία. Επομένως, ακόμη και με ένα διάλειμμα στη φροντίδα του λαδιού, η αντιγηραντική δράση μπορεί να διατηρηθεί: η αυθόρμητη εμφάνιση νέων αυλακώσεων θα σταματήσει για λίγο.

Τα φυτικά έλαια δεν θα μπορέσουν να σας απαλλάξουν εντελώς από τις ρυτίδες του προσώπου. Ίσως, μόνο οι «αναζωογονητικές» ενέσεις και επεμβάσεις από πλαστικό χειρουργό έχουν τέτοιο αποτέλεσμα. Αλλά αυτά τα φυσικά προϊόντα είναι σε θέση να «σβήσουν» μικρές κοιλότητες και να βελτιώσουν την κατάσταση των «επίμονων» αυλακώσεων. Επιπλέον, ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από το πολύ ένα μήνα τακτικών διαδικασιών. Ένα σημαντικό σημείο είναι η αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη πρόληψη του σχηματισμού νέων πτυχών.

Τα καλύτερα λάδια για τη νεολαία: "λίστα-συμβουλή"

Είναι αδύνατο να ορίσουμε με σαφήνεια το καλύτερο λάδι για το πρόσωπο κατά των ρυτίδων. Μια ατομική προσέγγιση είναι σημαντική εδώ. Κάποιος επαινεί το «ελιξίριο» του καστορ. Δεν ταιριάζει σε άλλα κορίτσια, και επιλέγουν λιβανέλαιο.

Αλλά με βάση την εμπειρία των υποστηρικτών της οικιακής κοσμετολογίας, μπορείτε να κάνετε μια "λίστα-συμβουλές" για τα έλαια που είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε για τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Παρεμπιπτόντως, είναι τα προϊόντα από τη λίστα μας που περιλαμβάνονται συχνά στα καλλυντικά κατά της γήρανσης που αγοράζονται από το κατάστημα, τα οποία λέει με περηφάνια ο κατασκευαστής στη διαφήμισή του.

ρυτίδες στο μέτωπο πώς να απαλλαγείτε από τα έλαια

Κάμφορα

 • Περιγραφή. Το αιθέριο έλαιο καμφοράς λαμβάνεται με απόσταξη του φλοιού, των ριζών και των κλαδιών της δάφνης καμφοράς. Αυτό είναι φυτό της Ανατολικής Ασίας. Για ομορφιά παίρνουν μόνο το αιθέριο λευκό έλαιο καμφοράς. Χρησιμοποιείται ως ριζική καλλυντική τεχνική: όταν πρέπει να βάλετε γρήγορα σε τάξη το δέρμα σας. Αυτό το λάδι περιέχει ένα μοναδικό συστατικό bisabolol, το οποίο θεωρείται ανάλογο της πανθενόλης. Αλλά το προϊόν είναι πολύ συμπυκνωμένο, έχει μια έντονη μυρωδιά και στην καθαρή του μορφή μπορεί να τραυματίσει το δέρμα. Επομένως, το λάδι καμφοράς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως λάδι βάσης. Η ποσότητα του σε μείγματα καλλυντικών περιορίζεται σαφώς από τη συνταγή, διαφορετικά είναι πιθανά εγκαύματα.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Αυτή η θεραπεία συνιστάται για προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία και για κορίτσια με λιπαρό, φλεγμονώδες δέρμα. Λευκαίνει, αφαιρεί ουλές και ουλές, προλαμβάνει την εμφάνιση της ροδόχρου ακμής, ανακουφίζει από τις ρυτίδες και την ακμή, συσφίγγει τους πόρους.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το λάδι καμφοράς δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες και θηλάζουσες μητέρες. Η ουσία αντενδείκνυται επίσης σε επιληψία, άσθμα, δερματίτιδα και έκζεμα.

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

 • Περιγραφή. Το φυτικό λινέλαιο είναι ο «χυμός» του λιναρόσπορου. Ένα από τα πιο χρήσιμα φυτικά προϊόντα, η χρήση του οποίου στην κοσμετολογία είναι πρακτικά απεριόριστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαρή του μορφή και ακόμη και να καταναλωθεί. Θεραπεύει πληγές, ρωγμές, δερματικές παθήσεις. Έχει ένα σύνολο βιταμινών απαραίτητων για τη διατήρηση της γυναικείας ομορφιάς. Διακρίνεται από μεγάλη ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στη σύνθεση, τα οποία χρειάζονται η επιδερμίδα και ο οργανισμός συνολικά. Αυτές οι ουσίες είναι απαραίτητες ως αντιοξειδωτικά και είναι σημαντικές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Το έλαιο λιναριού συνταγογραφείται για δέρμα που ξεφλουδίζει, γερνά και έχει φλεγμονή. Ενυδατώνει σε βάθος, αφαιρεί τα μαύρα στίγματα και λειαίνει τους «ιστούς αράχνης» στο πρόσωπο. Βελτιώνει τη γενική κατάσταση του δέρματος και αποτρέπει την εμφάνιση φλεγμονών, καταθλίψεων, κηλίδων.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία.
λάδι μουστάρδας για αναζωογόνηση

ελιά

 • Περιγραφή. Το φυτικό ελαιόλαδο είναι ο «χυμός» του καρπού της ελιάς. Περιέχει φυσικά αντισηπτικά και αντιοξειδωτικά. Περιέχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε και λιπαρών οξέων σημαντικά για την υγεία του δέρματος. Χρησιμοποιείται συχνά στην κοσμετολογία στην καθαρή του μορφή και είναι επίσης χρήσιμο στη διατροφή. Το προϊόν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες ουσίες δημοφιλείς στην οικιακή κοσμετολογία, αλλά απαγορεύεται αυστηρά η προσθήκη του σε βιομηχανικά προϊόντα. Το ίδιο το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή σπιτικής κρέμας προσώπου.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Ένα απαραίτητο φάρμακο για το υπερξηραμένο, γερασμένο δέρμα. Θρέφει καλά, εξαλείφει τις αυλακώσεις, αφαιρεί τα εξανθήματα.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Τα κορίτσια με λιπαρό και φλεγμονώδες δέρμα μπορούν να απλώσουν ελαιόλαδο μόνο σε περιορισμένη ποσότητα, με συχνά διαλείμματα και ποτέ στην καθαρή του μορφή.

Λάδι αγριοτριανταφυλλιάς

 • Περιγραφή. Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς λαμβάνεται από σπόρους άγριου τριαντάφυλλου. Το προϊόν είναι πολύτιμο στην κοσμετολογία γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαρή του μορφή για την περιποίηση των ματιών. Το προϊόν είναι πλούσιο σε ασκορβικό οξύ - υπάρχει μια τάξη μεγέθους περισσότερο από αυτό εδώ παρά ακόμη και σε λεμόνι. Η βιταμίνη C είναι βασικός παράγοντας για την αναζωογόνηση.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Ιδανική θεραπεία για ξηρό δέρμα. Προστατεύει από τον ήλιο, αφαιρεί κηλίδες, κύκλους και ιστούς αράχνης, επουλώνει, κορεστεί με υγρασία, ανακουφίζει από το πρήξιμο.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς δεν είναι κατάλληλο για κορίτσια με λιπαρό δέρμα. Αντενδείκνυται στην ακμή.
λάδι τριανταφυλλιάς για αναζωογόνηση

Ελαιο σταριού

 • Περιγραφή. Το φυτικό έλαιο φύτρων σιταριού λαμβάνεται με την επεξεργασία στάχυων δημητριακών. Το προϊόν είναι κορεσμένο με βιταμίνη Ε, η οποία εμποδίζει τις διαδικασίες μαρασμού της επιδερμίδας. Αυτό το λάδι χρησιμοποιείται μετά από πλαστική διόρθωση και για την περιποίηση της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη θεραπεία.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Χρήσιμο για ξεφλουδισμένο, ευαίσθητο, φλεγμονώδες και ρυτιδωμένο δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βλέφαρα. Συνταγογραφείται για την πρόληψη της ροδόχρου ακμής. Αφαιρεί τις αυλακώσεις, θρέφει, επηρεάζει θετικά τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία. Δεν είναι επίσης η καλύτερη επιλογή θεραπείας για υπερβολικά λιπαρό δέρμα.

Σουσάμι

 • Περιγραφή. Το φυτικό σησαμέλαιο ονομάζεται επίσης σησαμέλαιο. Λαμβάνεται από την επεξεργασία του αφρικανικού σουσαμιού. Συνιστάται για την περιποίηση του δέρματος των παιδιών, στη θεραπεία δερματίτιδας, ψωρίασης, εκζέματος. Κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Πλούσιο σε «βιταμίνες ομορφιάς», φυσικά αντιοξειδωτικά. Περιέχει ουσίες που ομαλοποιούν τα ορμονικά επίπεδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητο καλλυντικό προϊόν κάθε μέρα.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Σε έναν ικανό συνδυασμό, είναι κατάλληλο για όλες τις υφές δέρματος. Αλλά λύνει πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα της απολέπισης και της ξηρότητας, καταπολεμά τις ρυτίδες. Ανακουφίζει από το πρήξιμο, βοηθά στην ακμή. Προστατεύει καλά από τον "κακό" ήλιο.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία.
σησαμέλαιο για αναζωογόνηση

ιπποφαές

 • Περιγραφή. Το φυτικό έλαιο ιπποφαούς συμπιέζεται από τον σπόρο και το σαρκώδες μέρος των καρπών του ομώνυμου φαρμακευτικού φυτού. Το προϊόν διακρίνεται από υψηλή περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ, βιταμίνες Α και Ε, καθώς και άλλες ουσίες σημαντικές για την υγεία του δέρματος. Αυτό το λάδι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εγκαυμάτων, κοψίματος, ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της δακτυλίτιδας. Ωστόσο, ο «χυμός» του ιπποφαούς στην κοσμετολογία σπάνια χρησιμοποιείται αδιάλυτος. Το προϊόν είναι ιδανικό για τον εμπλουτισμό των τελικών καλλυντικών.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Εξαιρετική θεραπεία για τη γήρανση, το φλεγμονώδες και υπερξηραμένο δέρμα. Σταματά την επιδείνωση των αυλακιών στα αρχικά στάδια. Αφαιρεί πανάδες, σπυράκια. Μπορεί να εφαρμοστεί κάτω από τα μάτια ακόμα και στις βλεφαρίδες.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία.

βερύκοκκο

 • Περιγραφή. Το φυτικό έλαιο βερίκοκου «εξάγεται» από τους σπόρους των φρούτων του βερίκοκου. Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται τόσο ως ανεξάρτητο προϊόν όσο και ως διαλυτικό πρόσθετο σε αιθέρια έλαια για το πρόσωπο κατά των ρυτίδων. Το όφελος είναι στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη F. Είναι ένα σύνολο ακόρεστων λιπαρών οξέων που χρειάζεται το γυναικείο σώμα για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια. Επίσης, αυτή η ουσία βοηθά άλλα χρήσιμα συστατικά να δρουν πιο ενεργά σε κυτταρικό επίπεδο. Το έλαιο βερίκοκου περιέχει παραδοσιακές "βιταμίνες ομορφιάς" - ομάδες Β, Α, C κ. λπ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από παιδιά. Χρήσιμο και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Βοηθά στη γήρανση, το ευαίσθητο, ξεφλουδισμένο και φλεγμονώδες δέρμα. Κατάλληλο για συνδυασμένο τύπο. Έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε την ακμή και τα μαύρα στίγματα.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία.
λάδι βερίκοκου για αναζωογόνηση

ροδάκινο

 • Περιγραφή. Το φυτικό ροδακινέλαιο παρασκευάζεται από τους σπόρους του καρπού της ροδακινιάς. Πολύ ελαφριά σε υφή και ταυτόχρονα πολύ θρεπτική για την επιδερμίδα. Απορροφάται καλά και είναι κατάλληλο για ανεξάρτητη χρήση. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και κάτω από τα μάτια και στις βλεφαρίδες. Περιέχει πολλά ακόρεστα λιπαρά οξέα που βελτιώνουν τη γενική κατάσταση της επιδερμίδας. Περιέχει επίσης βιταμίνες της ομάδας Β, ασκορβικό οξύ, βιταμίνες Α και Ε. Κατάλληλο για κορίτσια που είναι επιρρεπή σε αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά και τρόφιμα.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Συνιστάται για γερασμένο, ξεφλουδισμένο, ευαίσθητο και φλεγμονώδες δέρμα. Αφαιρεί τους «ιστούς αράχνης», χαρίζει βελούδινο αποτέλεσμα, εξομαλύνει το χρώμα, καταπολεμά τις κοκκινίλες και τα χτυπήματα.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία.

κάστορας

 • Περιγραφή. Το φυτικό καστορέλαιο συμπιέζεται από τον σπόρο ενός δηλητηριώδους φυτού - καστορέλαιο. Το ανακυκλωμένο λάδι δεν περιέχει πλέον επιβλαβείς ουσίες και, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, είναι ακόμη και πολύ χρήσιμο. Αλλά δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε στο δέρμα στην καθαρή του μορφή. Το «highlight» του είναι το ρικινελαϊκό οξύ στη σύνθεση, το οποίο έχει γρήγορη επίδραση στην απαλότητα του δέρματος. Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται συχνά για να αυξήσει το πάχος και την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, καθώς και για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα. Χρησιμοποιείται ως συστατικό μειγμάτων καθαρισμού για φλεγμονές δέρμα.
 • Σε ποιον και για τι είναι κατάλληλο. Συνιστάται για γερασμένο, ευαίσθητο, ξηρό και τραχύ δέρμα. Καταπολεμά τις ρυτίδες, το ξεφλούδισμα, αφαιρεί τη μελάγχρωση. Σε σωστό συνδυασμό με άλλα έλαια, είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τα πόδια της χήνας κάτω από τα μάτια.
 • Ποιος δεν συνιστάται. Το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ατομική δυσανεξία.

Συχνά στην οικιακή κοσμετολογία, τα κορίτσια καθοδηγούνται από την αρχή του πειράματος. Για παράδειγμα, επιλέγουν κατάλληλα καλλυντικά λάδια για το πρόσωπο που είναι κατάλληλα αντί για κρέμα. Για τη φροντίδα των βλεφάρων, συνδυάζονται αρκετοί τύποι φυτικών "χυμών" ταυτόχρονα. Και για εφαρμογές, τα έλαια συμπληρώνονται με γαλακτοκομικά προϊόντα, πουρέ λαχανικών και φρούτων.

Ανεξάρτητα από το αντιρυτιδικό λάδι προσώπου που σας αρέσει - να θυμάστε πάντα τα μέτρα ασφαλείας. Δοκιμάστε το προϊόν στην άκρη του αγκώνα σας εκ των προτέρων. Και τα κορίτσια με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν επιλέγουν συνταγές για μείγματα καλλυντικών που περιέχουν εστέρες ή φυτικά έλαια.