Plasmolifting: αναζωογόνηση προσώπου με δικό του πλάσμα αίματος

σύριγγα πλάσματος για την αναζωογόνηση του δέρματος

Το Plasmolifting είναι μια καινοτομία στην αναζωογόνηση. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τους κρυμμένους πόρους του ανθρώπινου σώματος. Η σύνθεση της φόρμουλας για ένεση περιλαμβάνει μόνο ένα συστατικό - πλάσμα από το αίμα κάποιου. Η μοναδικότητα αυτής της μεθόδου έγκειται, πρώτα απ 'όλα, στο γεγονός ότι αποκλείεται εντελώς η πιθανότητα απόρριψης του πλάσματος από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται τυχόν παρενέργειες.

Ποια είναι η βάση αυτής της εκπληκτικής μεθόδου; Χρησιμοποιεί την ικανότητα των αιμοπεταλίων να ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και βλαστικών κυττάρων του δέρματος από το σώμα. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχέεται στο δέρμα, όπου διεγείρει τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο.

Η βάση της τεχνικής plasmolifting

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά την εισαγωγή του δικού του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια; Η δράση του plasmolifting ξεκινά με την ενεργοποίηση των λειτουργιών των ινοβλαστών του δέρματος. Αυξάνει σημαντικά το ρυθμό της δικής της παραγωγής υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστάνης. Το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι η φυσική αναζωογόνηση του δέρματος. Η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται, το χρώμα και η ελαστικότητα του δέρματος βελτιώνονται ορατά. Έτσι, το plasmolifting είναι ένας επαναστατικός τρόπος αναζωογόνησης, που πρακτικά δεν έχει αντενδείξεις!

Μια αντένδειξη για αυτή τη διαδικασία είναι η παρουσία σοβαρών ασθενειών (καρκίνος, προβλήματα αίματος κ. λπ. - όλα προσδιορίζονται πριν από τη διαδικασία). Επίσης, η διαδικασία δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τις «κρίσιμες ημέρες».

Οι ενέσεις πλάσματος γίνονται με μεσοθεραπεία. Το σχήμα χορήγησης καθορίζεται από τον γιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τις μεμονωμένες ενδείξεις του ασθενούς. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τουλάχιστον το 40% των ασθενών παρατηρεί σημαντική επίδραση μετά την πρώτη συνεδρία αναζωογόνησης του δέρματος με πλάσμα. Η μοναδικότητα αυτής της μεθόδου έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η δράση της είναι αθροιστική, δηλαδή το αποτέλεσμα ενισχύεται με κάθε επόμενη διαδικασία.

Η ταχύτητα έναρξης του αποτελέσματος εξαρτάται άμεσα από τους μεμονωμένους δείκτες του ατόμου που υποβάλλεται στη διαδικασία. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζεται το αποτέλεσμα της αναζωογόνησης του δέρματος. Αυτή η διαδικασία ενδείκνυται για ασθενείς των οποίων η ηλικία δεν υπερβαίνει τα 75 έτη. Θα χρειαστεί ένας μεγάλος αριθμός συνεδριών για εκείνους τους ασθενείς που έχουν έντονη ατροφία μαλακών μορίων και ρυτίδες.

θεραπεία αναζωογόνησης δέρματος με πλάσμα

Το Plasmolifting μπορεί να μειώσει σημαντικά τις βλαβερές επιπτώσεις του ηλιακού φωτός στο δέρμα, είναι δηλαδή η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της φωτογήρανσης. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης αποτελεσματική σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει υποστεί σοβαρό ηλιακό έγκαυμα ή είναι επιρρεπής σε μελάγχρωση.

Πώς γίνεται μια συνεδρία plasmolifting;

πριν και μετά την αναζωογόνηση του δέρματος με πλάσμα

Η διαδικασία είναι η πιο ασφαλής και φυσική για τον ασθενή γιατί χρησιμοποιεί το δικό του πλάσμα. Η αιμοληψία πραγματοποιείται σε όγκο όχι μεγαλύτερο από 100 ml.

Αυτή η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής - όσον αφορά την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια, είναι συγκρίσιμη με τη συνήθη εξέταση αίματος από φλέβα.

Στη συνέχεια, το πλάσμα υποβάλλεται σε επεξεργασία σε ειδικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα είναι πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, το οποίο εγχέεται στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας θεραπείας με πλάσμα.

Η θεραπεία με πλάσμα είναι μια μέτρια επώδυνη διαδικασία. Αυτός ο παράγοντας εξαρτάται από την ατομική ευαισθησία του ατόμου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν απαιτείται αναισθησία. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν απαιτούνται συνταγές, δεν υπάρχει περίοδος αποκατάστασης.

Ιστορικό και εύρος εφαρμογών

Μια μοναδική και απίστευτα αποτελεσματική τεχνική ανύψωσης πλάσματος αναπτύχθηκε το 2004. Την ίδια χρονιά, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από δύο συγγραφείς της εφεύρεσης - έναν υποψήφιο ιατρικών επιστημών, έναν εμφυτευματολόγο και έναν καθηγητή, έναν διδάκτορα ιατρικών επιστημών, έναν στοματικό και γναθοχειρουργό. Για κάποιο διάστημα, αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε μόνο στην γναθοπροσωπική χειρουργική, την εμφύτευση και την οδοντιατρική.

Λίγο αργότερα, η αποτελεσματικότητα του εμπλουτισμένου πλάσματος αποδείχθηκε επίσης πειραματικά για τη θεραπεία της φαλάκρας. Ήδη μετά την πρώτη διαδικασία, η τριχόπτωση επιβραδύνεται σημαντικά. Η πλήρης πορεία επιτρέπει όχι μόνο την αποκατάσταση της δομής των μαλλιών, αλλά και την αποκατάσταση της ανάπτυξής τους. Στη θεραπεία της φαλάκρας, η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου φτάνει το 80 τοις εκατό.

 • Μετά την πρώτη διαδικασία plasmolifting, μετά από 2-4 ημέρες, η τριχόπτωση επιβραδύνεται.
 • Μετά τη δεύτερη διαδικασία, η τριχόπτωση σταματά εντελώς.
 • Τα μαλλιά σταματούν να αραιώνουν.
 • Σταματά τον θάνατο των τριχοθυλακίων.
 • Αποκαθίσταται η διάμετρος και η δομή της τρίχας.
 • Ήδη μετά την πρώτη συνεδρία, η σμηγματόρροια (πιτυρίδα) εξαφανίζεται και η λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων επανέρχεται στο φυσιολογικό.
 • Η ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής καταστέλλεται.
 • Από τη φάση της τριχόπτωσης, τα μαλλιά «περνούν» στη φάση της ανάπτυξης.

Αυτή τη στιγμή, το plasmolifting είναι πλήρως προσαρμοσμένο για αισθητικές επεμβάσεις και είναι μια μοναδική μέθοδος αναζωογόνησης που δεν έχει ανάλογες στον κόσμο. Κατά τη διενέργεια καλλυντικών διαδικασιών που στοχεύουν στην αναζωογόνηση, συμβαίνουν τα εξής:

 • Οι ρυτίδες εξομαλύνονται.
 • Βελτιώνει την σμίκρυνση του δέρματος και τη γενική του κατάσταση.
 • Οι διαδικασίες παραγωγής του δικού σας υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου αποκαθίστανται.

Είναι ασφαλές το plasmolifting;

Η μοναδικότητα αυτής της μεθόδου έγκειται όχι μόνο στην απίστευτη αποτελεσματικότητά της, αλλά και στην ασφάλειά της. Καμία από τις υπάρχουσες μεθόδους αναζωογόνησης δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή τη διαδικασία όσον αφορά την ασφάλεια. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο ασθενής ενίεται με το δικό του πλάσμα, οι αλλεργικές αντιδράσεις, ο κίνδυνος μεμονωμένης απόρριψης και οποιεσδήποτε άλλες αρνητικές αντιδράσεις του σώματος αποκλείονται εντελώς.

έγχυση πλάσματος για αναζωογόνηση

Το δικό σας εμπλουτισμένο πλάσμα είναι επίσης ασφαλές από την άποψη της μόλυνσης από μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων τέτοιων επικίνδυνων όπως η ιογενής ηπατίτιδα και ο HIV. Χωρίς φόβο, το plasmolifting μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, αλλά και για την αναζωογόνηση των περιοχών του στήθους και του ντεκολτέ.

Η διαδικασία δεν προκαλεί μεταλλάξεις, δεν διαταράσσει το ορμονικό υπόβαθρο και δεν προκαλεί εθισμό. Εάν ο ασθενής για κάποιο λόγο δεν θέλει να πραγματοποιήσει περαιτέρω διαδικασίες, αυτό δεν τον απειλεί με τίποτα. Εάν η πορεία της αναζωογόνησης του δέρματος με το πλάσμα δεν έχει ολοκληρωθεί, το επιτυγχανόμενο αποτέλεσμα θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τα κύτταρα θα επανέλθουν σταδιακά στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πριν από την έναρξη των συνεδριών.

Το Plasmolifting είναι ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος για φυσική αναζωογόνηση του σώματος. Η ηλικία, οι δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, η διαταραχή του σχήματος και το άγχος είναι όλοι γνωστοί εχθροί της νεότητας και της υγείας. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τους ατομικούς μηχανισμούς του ασθενούς για τη σύνθεση ουσιών και τον μεσοκυττάριο μεταβολισμό. Το Plasmolifting θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα κρυμμένα αποθέματα του σώματος και να διατηρήσετε τη νεότητα και την ομορφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελκυστικοί και νέοι πρέπει να παραμένουν σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η χρήση του plasmolifting στην κοσμετολογία

αναζωογόνηση δέρματος πλάσματος

Με την πάροδο του χρόνου πυροδοτούνται παθολογικές διεργασίες γήρανσης σε όλα τα στρώματα του χορίου, που σχετίζονται άμεσα με το μαρασμό του σώματος στο σύνολό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης της επιδερμίδας, συμβαίνουν σφάλματα που οδηγούν σε λέπτυνση και φθορά του δέρματος - τον κύριο προστατευτικό μας φραγμό. Έτσι, η διατροφή των κυττάρων επιδεινώνεται σημαντικά και οι διαδικασίες παραγωγής υψηλής ποιότητας ινών ελαστίνης και κολλαγόνου επιβραδύνονται.

Η έκθεση σε επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες οδηγεί στην εμφάνιση μιμικών ρυτίδων και κηλίδων ηλικίας, ξηροδερμία. Ως αποτέλεσμα της επίδρασης εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων (κακή οικολογία, στρες και ασθένειες), οι διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων και της αναγέννησης του δέρματος αλλάζουν. Έτσι, στα κύτταρα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και διατροφής και τα απόβλητα δεν αποβάλλονται πλήρως. Όλα αυτά είναι η αιτία της εμφάνισης εξωτερικών σημαδιών γήρανσης του δέρματος.

Το Plasmolifting χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία για να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και να προσαρμόσει το σώμα στη «λειτουργία νεότητας». Είναι η ενδοκυτταρική επίδραση του αυτοπλάσματος στο σώμα που βοηθά στην εξάλειψη των ορατών και κρυφών σημαδιών γήρανσης του δέρματος.

Η χρήση του αυτοπλάσματος αιμοπεταλίων στην κοσμετολογία βοηθά στην επίτευξη των ακόλουθων αποτελεσμάτων:

 • μείωση των σημαδιών της φωτογήρανσης και της χρονογήρανσης.
 • βελτίωση της επιδερμίδας?
 • βελτίωση της γενικής εμφάνισης και κατάστασης του δέρματος.
 • λεύκανση κηλίδων ηλικίας?
 • αποκατάσταση των διαδικασιών παραγωγής υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου.
 • αυξημένη αναγέννηση ιστού?
 • αυξημένη ελαστικότητα και σάρωμα του δέρματος.
 • εξομάλυνση πτυχών και ρυτίδων.
 • βάμμα των κυττάρων του σώματος στη «λειτουργία νεότητας».

Το αποτέλεσμα της αναζωογόνησης είναι αισθητό αμέσως μετά την πρώτη διαδικασία. Και τα αποτελέσματα του μαθήματος παραμένουν για 1-1, 5 χρόνο, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, την κατάσταση της υγείας του και την ποιότητα του δέρματος.

Ασφάλεια μεθόδου

Για τη λήψη πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια, απαιτείται κατά μέσο όρο 20-100 ml αίματος. Η λήψη ακόμη και της μέγιστης ποσότητας (100 ml) αίματος δεν είναι μόνο απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό, αλλά συμβάλλει και στην ενεργοποίηση της λειτουργίας του αιμοποιητικού συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το αίμα του ασθενούς εγχέεται στο χόριο, το οποίο εξαλείφει την απόρριψη και τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η πλήρης απουσία περιόδου αποκατάστασης - οι μικροί μώλωπες που εμφανίζονται στο σημείο των πολυάριθμων ενέσεων εξαφανίζονται γρήγορα.

Αντενδείξεις:

 • κακοήθεις σχηματισμοί?
 • συστηματικές ασθένειες του αίματος?
 • αλλεργία στην ηπαρίνη.

Μηχανισμοί πλασμολίφτινγκ

πριν και μετά την αναζωογόνηση πλάσματος γύρω από τα μάτια

Το μαρασμό του δέρματος είναι αποτέλεσμα της επιβράδυνσης των διαδικασιών του μεταβολισμού και της κυτταρικής αναγέννησης. Δηλαδή, για να σταματήσετε τη διαδικασία γήρανσης, πρέπει να επανεκκινήσετε τον μηχανισμό ανανέωσης των κυττάρων. Είναι το ανθρώπινο πλάσμα (αίμα) που περιέχει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και ολόκληρου του οργανισμού και τους δικούς του μηχανισμούς ανανέωσης. Είναι από καιρό γνωστό ότι οι διεγερτικοί μηχανισμοί του αίματος ενεργοποιούνται αισθητά με την αύξηση της συγκέντρωσης των αιμοπεταλίων σε αυτό. Η σύνθεση των αιμοπεταλίων περιλαμβάνει ρυθμιστικά μόρια που διασφαλίζουν τη διαδικασία αναγέννησης των ιστών σε περίπτωση βλάβης ή μείωσης της κυτταρικής δραστηριότητας.

Μετά την ένεση στον ασθενή με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, οι ινοβλάστες (κύτταρα συνδετικού ιστού) που βρίσκονται στα βαθιά στρώματα αρχίζουν να συνθέτουν ενεργά ελαστίνη, κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος. Επιπλέον, ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης της μήτρας του δερματικού στρώματος και, προκειμένου να καταστραφεί η περίσσεια μελανίνης, ξεκινά η ενεργός διέγερση των μακροφάγων του δέρματος. Δηλαδή, η μέθοδος βασίζεται στον μηχανισμό ενεργοποίησης των κυττάρων του συνδετικού ιστού του σώματος από το δικό του πλάσμα. Ως αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα αναζωογόνησης που επιτυγχάνεται δεν μπορεί να συγκριθεί με το αποτέλεσμα των παραδοσιακών μεθόδων.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, από την εμφάνιση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στο δέρμα του προσώπου και άλλα καλλυντικά ελαττώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σημάδια γήρανσης αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω στα 30-35 έτη.

Το Plasmolifting συνιστάται για:

 • ξηρότητα και ξεφλούδισμα του δέρματος του προσώπου.
 • μείωση της σάρωσης του δέρματος.
 • εμφάνιση σημαδιών γήρανσης
 • αλλαγές στις ίνες του συνδετικού ιστού.
 • η εμφάνιση μικρών ρυτίδων?
 • η εμφάνιση των πρώτων σημείων πτώσης των ιστών του λαιμού και του προσώπου.
 • ο σχηματισμός ραγάδων στο δέρμα, ως αποτέλεσμα μιας απότομης απώλειας βάρους.
 • ισχυρή έκθεση του δέρματος σε υπεριώδεις ακτίνες.
 • αποκατάσταση δέρματος μετά από χημικό ή laser peeling.
 • φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων?
 • απώλεια μαλλιών.

Διεξαγωγή της διαδικασίας plasmolifting

γιατρός που εξετάζει έναν ασθενή πριν από την αναζωογόνηση πλάσματος

Την ημέρα πριν από τη βιοχημική ανάλυση του πλάσματος, τα τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα και τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά συντηρητικά θα πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή. 4 ώρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας, είναι καλύτερο να αποφύγετε το φαγητό, περιορίζοντας τον εαυτό σας στο ποτό.

Για τη λήψη PRP που προορίζεται για ενδοδερμικές και υποδόριες ενέσεις, το αίμα λαμβάνεται σε δοκιμαστικό σωλήνα που προορίζεται για πλασμολίφτινγκ. Η ίδια η διαδικασία είναι ασφαλής και ουσιαστικά ανώδυνη. Το επόμενο στάδιο είναι ο καθαρισμός του αίματος και η διαίρεση του σε τρία κλάσματα σε ειδική φυγόκεντρο. Για περαιτέρω χειρισμούς, χρειάζεται μόνο PRP. Ένα χαρακτηριστικό της τεχνολογίας είναι η παραγωγή πλάσματος, η συγκέντρωση των αιμοπεταλίων στα οποία είναι 950-1. 200 χιλιάδες κύτταρα ανά ml πλάσματος. Η όλη διαδικασία λήψης PRP είναι αυτοματοποιημένη, επομένως διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Περαιτέρω, το προκύπτον πλάσμα εγχέεται αμέσως σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχήμα στο χόριο του ασθενούς. Το πλάσμα εγχέεται στο δικτυωτό στρώμα, όπου οι ενεργοί ινοβλάστες βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής Langer (φυσική γραμμή τάνυσης ηλικίας). Το αποτέλεσμα της παραγωγής νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης είναι η σύσφιξη του δέρματος με φυσικό τρόπο. Εάν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το πλάσμα εγχυθεί όχι βαθύτερα από το θηλώδες στρώμα του χορίου (σύμφωνα με την αρχή της μεσοθεραπείας), ενεργοποιείται η διαδικασία παραγωγής υαλουρονικού οξέος.

Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και συνήθως δεν απαιτεί αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία.

Αποτελέσματα Plasmolifting

το αποτέλεσμα της αναζωογόνησης του δέρματος στο πλάσμα

Ήδη μετά την πρώτη διαδικασία, οι αλλαγές στο δέρμα προς το καλύτερο είναι αισθητές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από 2-3 διαδικασίες με μεσοδιάστημα έξι μηνών. Το αποτέλεσμα του plasmolifting μπορεί να ονομαστεί φυσική αναζωογόνηση του δέρματος - εξαφάνιση ρυτίδων, μώλωπες κάτω από τα μάτια και πτυχές, αυξημένη ελαστικότητα δέρματος, ομαλοποίηση της ισορροπίας του νερού, σημαντική βελτίωση της επιδερμίδας και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος.

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το "πορσελάνινο δέρμα" - βελούδινο, λείο, λευκασμένο. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, την κατάσταση του δέρματος και άλλους παράγοντες. Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται για 1-1, 5 χρόνο. Εξωτερικά, τα αποτελέσματα του plasmolifting είναι τα ίδια με αυτά από το επιφανειακό χειρουργικό λίφτινγκ, και αυτό χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση.