Μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου: τεχνικές ένεσης και υλικού

«Τα χρόνια μου είναι ο πλούτος μου», ερμηνεύει γνωστό τραγούδι. Σίγουρα πολλές γυναίκες θα χαιρόντουσαν να σβήσουν τα ίχνη αυτού του «πλούτου» από τα πρόσωπά τους. Η σοφία ας μείνει στα μάτια και ας εκδηλωθεί με λόγο και πράξεις. Εξωτερικά, όλοι θα ήθελαν να φαίνονται 10-15 χρόνια νεότεροι.

Είναι αδύνατο να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και είναι άχρηστο. Είναι δυνατό να παραταθεί η εξωτερική νεότητα χάρη στα επιτεύγματα της σύγχρονης κοσμετολογίας. Όσο πιο γρήγορα τα κορίτσια αρχίσουν να το σκέφτονται, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα. Ανάμεσα στην ποικιλία των τεχνικών, θα εστιάσουμε σε αυτές που ενώνονται με τον όρο «μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου».

Χαρακτηριστικά της γήρανσης του δέρματος του προσώπου

Κανείς μας δεν μπορεί να ξεφύγει από τη γήρανση. Αν και αυτή είναι μια φυσική διαδικασία, η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος δεν το κάνει ευχάριστο. Φαίνεται ότι πρόσφατα θαυμάσαμε ένα λαμπερό ρουζ και ένα λεπτό, απαλό, ελαστικό δέρμα μπροστά στον καθρέφτη. Και τώρα είναι θαμπή, χλωμή και ζαρωμένη.

Τα κορίτσια αρχίζουν να παρατηρούν αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία από την ηλικία των 25 ετών (αν η κληρονομικότητα δεν είναι πολύ καλή, τότε ακόμη νωρίτερα). Γιατί συμβαίνει αυτό?

 1. Τα κύτταρα ενημερώνονται πιο αργά, έτσι η κεράτινη στιβάδα του δέρματος γίνεται παχύτερη.

 2. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που υποστηρίζουν το πλαίσιο του δέρματός μας αλλάζουν. Γίνονται λεπτά, τραχιά, τεντώνονται, εκτελούν τη λειτουργία τους πολύ χειρότερα από πριν.

 3. Δημιουργούνται κενά στο προστατευτικό υδρολιπιδικό στρώμα. Εξαιτίας αυτού, η φυσική υγρασία στο δέρμα διατηρείται χειρότερα.

 4. Οι ουσίες (κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, λιπίδια), που είναι απαραίτητες για το δέρμα, παράγονται πιο αργά, αλλά ξοδεύονται γρήγορα.

 5. Οι προστατευτικές λειτουργίες του δέρματος γίνονται πιο αδύναμες. Από αυτή την άποψη, της είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσει την επιθετική επιρροή του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Η γυναίκα παρατήρησε αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στο δέρμα του προσώπου

Οι εσωτερικές παραβιάσεις συσσωρεύονται, τελικά βγαίνουν έξω και γίνονται εμφανείς. Εκφράζονται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • θαμπάδα του δέρματος?

 • απώλεια ομαλότητας και ελαστικότητας.

 • η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων (υπάρχουν όλο και περισσότερες από αυτές κάθε μέρα, γίνονται όλο και πιο βαθιά).

 • ο σχηματισμός μαύρων κύκλων και σακουλών κάτω από τα μάτια.

 • αλλαγή στο οβάλ του προσώπου.

 • εμφάνιση δεύτερου πηγουνιού.

Οι κύριες αιτίες γήρανσης

Ποιος ή τι φταίει για αυτές τις αλλαγές;

 1. ακτίνες ηλίου. Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει το προστατευτικό φράγμα του δέρματος, συμβάλλει στην εμφάνιση εγκαυμάτων, μελάγχρωσης και ρυτίδων.

 2. Αρνητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτά περιλαμβάνουν: μολυσμένο αέρα, σκόνη, αλλαγές θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους. Προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, συμβάλλουν στην οξείδωσή τους, καθιστούν αδύναμη την ανοσία του δέρματος.

 3. Έλλειψη φροντίδας του δέρματος ή ακατάλληλη φροντίδα. Μπορεί να είναι πολύ λίγο, πάρα πολύ ή απλά λάθος. Αφυδάτωση, επιθετικός καθαρισμός - αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος.

 4. Ακατάλληλη διατροφή. Τόσο η πείνα όσο και η υπερβολική διατροφή με μεγάλη ποσότητα λιπών και υδατανθράκων έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα. Η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στην παράταση της νεότητας.

 5. Υπερβολικά ενεργός ή ανενεργός τρόπος ζωής. Τα μεγάλα φορτία στο γυμναστήριο είναι εξίσου επιβλαβή με τον καθιστικό τρόπο ζωής. Πρέπει να βρείτε μια μέση λύση.

 6. Η έλλειψη ύπνου.Ο υγιής ύπνος είναι το κλειδί για τη φρεσκάδα και την ομορφιά του δέρματος. Η συνεχής έλλειψη ύπνου προκαλεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, θαμπάδα και ξεθώριασμα του δέρματος, γίνονται πιο λεπτές, σχηματίζονται ρυτίδες πάνω τους.

 7. Κακές συνήθειες. Το αλκοόλ και το κάπνισμα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποκλειστεί από τη ζωή για την ομορφιά του δέρματος.

 8. Οθόνες tablet, laptop και smartphone. Πιστεύεται ότι η ακτινοβολία από αυτά είναι πιο επικίνδυνη από την υπεριώδη. Καταστρέφει το κολλαγόνο, συμβάλλει στην αύξηση της μελάγχρωσης και στην εμφάνιση ρυτίδων.

Οφέλη από ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου

Όλοι γνωρίζουν ότι η πλαστική χειρουργική προσώπου είναι μια παρέμβαση στους ιστούς του μέσω χειρουργικής επέμβασης. Αυτή η μέθοδος στοχεύει στη διόρθωση ελαττωμάτων όχι με συμβατικές ενέσεις, αλλά με τη χρήση νυστέρι. Δεν είναι κάθε γυναίκα έτοιμη για αυτό. Άλλωστε, οι πληγές μπορούν να επουλωθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και επώδυνα μετά την επέμβαση και το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα εντυπωσιακό.

Προετοιμασία για μια μη χειρουργική διαδικασία λίφτινγκ προσώπου

Το κύριο πλεονέκτημα ενός μη χειρουργικού λίφτινγκ βρίσκεται στην ίδια την αρχή της μεθόδου. Αυτή η διαδικασία είναι ένας θεραπευτικός τραυματισμός στο εσωτερικό και το εξωτερικό στρώμα του δέρματος. Αλλά, σε αντίθεση με τη χειρουργική επέμβαση, μετά από μια τέτοια μέθοδο, οι ίνες του κύριου συνδετικού ιστού (κολλαγόνο, ελαστίνη και μοριακές αλυσίδες υαλουρονικού οξέος) αναγεννώνται και συνεχίζουν να εκτελούν τις λειτουργίες τους. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν επίσης: κρέμες, μάσκες, τζελ, μασάζ.

Πλεονεκτήματα:

 1. Διαθεσιμότητα.Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα λίφτινγκ προσώπου, με εξαίρεση αυτούς για τους οποίους αντενδείκνυται (έγκυες, θηλάζουσες, καρκινοπαθείς, ασθενείς με αιμορραγικές διαταραχές και εκείνοι που έχουν μολυσματικές ασθένειες χωρίς θεραπεία).

 2. Ασφάλεια.Η ελάχιστη πιθανότητα παρενεργειών, σε σύγκριση με την πλαστική χειρουργική. Η μόνη ανησυχία μετά τη διαδικασία μπορεί να είναι το πρήξιμο της περιοχής όπου έγινε η χειραγώγηση και το ξεφλούδισμα του δέρματος κατά τη διάρκεια της περιόδου επούλωσης.

 3. Η απουσία ορατών και αόρατων επιδράσεων στο πρόσωπο.Δεν υπάρχουν ουλές ή ουλές στο σώμα μετά την πλήρη επούλωση. Εκτός από το γεγονός ότι το lifting δεν αφήνει σημάδια, έχει ευεργετική επίδραση στη ροή του αίματος και στην υγεία των αγγείων. Μικρά απόβλητα απεκκρίνονται ενεργά από το σώμα.

 4. Γρήγορη δράση.Η χειρουργική επέμβαση απαιτεί μακρά αποκατάσταση. Η ανύψωση παρέχει γρήγορα αποτελέσματα.

 5. Νεολαία για πολλά χρόνια.Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας έχουν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, το οποίο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Μέθοδοι ένεσης λίφτινγκ προσώπου

Με τη βοήθεια των ενέσεων, ακόμη και οι βαθιές ρυτίδες μπορούν να εξαλειφθούν. Οι πιο δημοφιλείς επεμβάσεις είναι: μεσοθεραπεία, βιοαναζωογόνηση, πλασμολίφτινγκ, ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης.

Τεχνική ένεσης αναζωογόνησης προσώπου

Η γήρανση του δέρματος οφείλεται στο γεγονός ότι το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ παράγονται σε μικρότερες ποσότητες. Αυτό το πρόβλημα έρχεται με την ηλικία. Στο πρόσωπο εκδηλώνεται ως εξής: αλλαγή στο χρώμα του δέρματος, απώλεια ελαστικότητας, πλαστικότητα και εμφάνιση ρυτίδων. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με ενέσεις.

Αντιμετωπίζουν με επιτυχία τέτοια αισθητικά ελαττώματα του δέρματος όπως:

 • η εμφάνιση μιμικών ρυτίδων.

 • αλλαγή στο οβάλ του προσώπου λόγω απώλειας ελαστικότητας.

 • αλλαγή χρώματος?

 • ξηρότητα και ξεφλούδισμα?

 • υπερβολική λιπαρότητα, που φέρνει ακμή, μαύρα στίγματα κ. λπ.

Αντενδείξεις για ενέσεις:

 • χρόνιες ασθένειες στο οξύ στάδιο.

 • ARI, SARS;

 • επιδείνωση του έρπητα?

 • η παρουσία χηλοειδών ουλών.

 • πυρετώδης κατάσταση?

 • ογκολογία?

 • κακή πήξη του αίματος?

 • ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης.

 • ατομική ευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, τέτοιες διαδικασίες δεν συνιστώνται.

Οι τεχνικές που σχετίζονται με τις ενέσεις πραγματοποιούνται μέσω παρακέντησης του δέρματος με την εισαγωγή του φαρμάκου στους ιστούς. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η κατάλληλη προετοιμασία για αυτά.

Πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις:

 • σταματήστε να πίνετε αλκοόλ και το κάπνισμα 2-3 ημέρες πριν από τη διαδικασία.

 • μην παίρνετε φάρμακα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Οι ενέργειες της αισθητικής πριν από τη διαδικασία:

 1. Καθαρισμός του δέρματος από το μακιγιάζ.

 2. Περιποίηση προσώπου με αντισηπτικό διάλυμα.

 3. Αναισθησία των επιθυμητών περιοχών με εφαρμογή τζελ με βάση αναισθητικό.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα, υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε μετά τη διαδικασία.

Εντός 2 εβδομάδων μετά την ένεση απαγορεύεται:

 • εφαρμόστε διακοσμητικά καλλυντικά, καθώς και μάσκες και κρέμες που δεν έχουν εγκριθεί από ειδικό.

 • μπάνιο σε σάουνα ή μπάνιο.

 • πηγαίνετε στο σολάριουμ και κάντε ηλιοθεραπεία στον ήλιο.

 • πίνω αλκόολ.

Στο σημείο της παρακέντησης μέσα σε 1-3 ημέρες μπορεί να υπάρξουν μώλωπες, σφραγίδες, πόνος κατά την επαφή και πίεση, ελαφρύ πρήξιμο.

Οποιαδήποτε συμπτώματα πρέπει να αναφέρονται στην αισθητικό.

Γεμιστικά

Η εισαγωγή πληρωτικών στο δέρμα του προσώπου - μια μέθοδος ένεσης σύσφιξης

Χάρη στα fillers, είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ, να διορθώσετε το οβάλ του, να απαλλαγείτε από βαθιές ρυτίδες και πτυχές, να προσθέσετε όγκο στα ζυγωματικά και τη μύτη.

Τα σκευάσματα έχουν υφή gel. Το αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο με την πλαστική χειρουργική. Το πιο σημαντικό συν είναι ότι δεν επηρεάζουν τις εκφράσεις του προσώπου.

Τα κύρια συστατικά των πληρωτικών:

 • καθαρισμένη σιλικόνη (επιβλαβής με μεγάλο αριθμό παρενεργειών, απαγορευμένη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ).

 • κολλαγόνο ζωικής προέλευσης ή καθαρισμένο από άνθρωπο·

 • υαλουρονικό οξύ.

Πρόσφατα, εμφανίστηκε η τεχνολογία της έγχυσης του λίπους του ίδιου του ασθενούς ως πληρωτικού, αλλά είναι πολύ περίπλοκη. Το λίπος λαμβάνεται σε επαρκείς ποσότητες κατά τη λιποαναρρόφηση. Στη συνέχεια το υλικό επεξεργάζεται σε διάφορα στάδια και διανέμεται κάτω από το δέρμα του προσώπου. Είναι ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο. Ένα τέτοιο φάρμακο δεν προκαλεί παρενέργειες και το αποτέλεσμα είναι αρκετό για έξι μήνες ή περισσότερο.

Η επίδραση των fillers διαρκεί 6-12 μήνες. Συνιστάται η εφαρμογή σε γυναίκες 35-50 ετών.

Τοξίνη αλλαντίασης

Οι προετοιμασίες με αυτό το συστατικό κάνουν εξαιρετική δουλειά με τις ρυτίδες. Επηρεάζουν τις νευρικές απολήξεις των μυών, τους μπλοκάρουν και οι ιστοί χαλαρώνουν. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα του προσώπου λειαίνεται. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας διαρκεί 6-12 μήνες. Στη συνέχεια, πρέπει να επαναλάβετε τη συνεδρία.

Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό με την πάροδο του χρόνου, εντός 2 εβδομάδων μετά την ένεση αλλαντοτοξίνης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απαγορεύεται:

 • σκύψτε για αρκετές ώρες μετά την ένεση.

 • αγγίξτε τα σημεία παρακέντησης στο δέρμα.

 • πάρτε αντιβιοτικά και πιείτε αλκοόλ για 2 εβδομάδες.

Την πρώτη μέρα πρέπει να παρατηρήσετε τη δραστηριότητα των εκφράσεων του προσώπου.

Τέτοιες ενέσεις συνιστώνται σε γυναίκες άνω των 30 ετών.

Βιοαναζωογόνηση

Αυτή είναι η εισαγωγή στα βαθιά στρώματα του δέρματος σκευασμάτων με βάση το υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον, στην ένεση μπορούν να προστεθούν πεπτίδια, φυτικά εκχυλίσματα κ. λπ. (κατά την κρίση του ειδικού).

Η βιοαναζωογόνηση βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος, στην αναπλήρωση βιταμινών, στην βαθιά ενυδάτωση και στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ιστούς του σώματος.

Αυτή η διαδικασία αποτελείται από μια πορεία ενέσεων. Περιλαμβάνει 3 διαδικασίες, ένα διάλειμμα μεταξύ τους είναι 2-3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ηλικία και τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του οργανισμού. Μια συνεδρία είναι αρκετή για κάποιον, αλλά για κάποιον χρειάζεται λίγος χρόνος για να ξυπνήσουν τα κύτταρα και να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Όσο περισσότερες αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία έχει μια γυναίκα, τόσο πιο έντονο θα είναι το αποτέλεσμα. Λίγες μέρες μετά τη διαδικασία, τα κύτταρα θα αρχίσουν να παράγουν κολλαγόνο και οι ρυτίδες θα αρχίσουν να εξομαλύνονται. Μετά από μερικές εβδομάδες, οι ατέλειες του δέρματος θα εξαφανιστούν εντελώς.

Δεν θα υπάρξει τέτοιο πράγμα που θα ξυπνήσετε την επόμενη μέρα και οι ρυτίδες εξαφανιστούν. Αυτή η διαδικασία διαρκεί τουλάχιστον μια εβδομάδα. Ωστόσο, μετά την πρώτη συνεδρία, θα δείτε ένα ανανεωμένο και νεανικό πρόσωπο.

Η βιοαναζωογόνηση συμβάλλει:

 • να απαλλαγούμε από το πρήξιμο?

 • μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια?

 • εξομάλυνση των ρυτίδων?

 • ελαφρύ χρώμα μελάγχρωση?

 • επιστροφή μιας υγιούς επιδερμίδας.

 • εξομάλυνση του δέρματος.

Οι ενέσεις δρουν σταδιακά σε 3-4 εβδομάδες, το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 6 μήνες.

Στη συνέχεια, αρκεί να κάνετε τη διαδικασία κάθε 2-3 μήνες. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τη συχνότητα των επαναλήψεων όχι μόνο από το χρονικό διάστημα, αλλά και από την κατάσταση του δέρματος. Η βιοαναζωογόνηση συνταγογραφείται από ειδικό για κορίτσια από 25 ετών.

Μεσοθεραπεία

Διαδικασία μεσοθεραπείας για αναζωογόνηση δέρματος προσώπου με κοκτέιλ βιταμινών

Αυτός είναι ένας άλλος τύπος ενέσιμης φροντίδας δέρματος. Συμβαίνει ως εξής: τα meso-cocktails, που αποτελούνται από ένα σύνολο βιταμινών, εγχέονται στα βαθιά στρώματα του δέρματος με μια σύριγγα με μια λεπτή βελόνα. Τρέφουν, ενυδατώνουν και τονώνουν το δέρμα, σας επιτρέπουν να απαλλαγείτε από ίχνη κούρασης, επαναφέρουν την ελαστικότητα και τη φυσιολογική παραγωγή σμήγματος.

Η συνεδρία μεσοθεραπείας μπορεί να γίνει στο σπίτι. Για τη διαδικασία, θα χρειαστείτε ένα μεσοσκούτερ, ένα αντισηπτικό, ένα αναισθητικό τζελ και ένα meso-cocktail. Αυτό μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο.

Αυτή η διαδικασία διαρκεί 4-6 συνεδρίες με διαλείμματα για 2-3 εβδομάδες. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από νεαρή ηλικία, από 20 ετών.

Plasmolifting

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εγχέεται πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Το δραστικό συστατικό λαμβάνεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Ως εκ τούτου, είναι εγγενές στο σώμα και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κίνδυνος απόρριψης. Δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ παρενέργειες.

Κατά τη διάρκεια του plasmolifting, γίνονται ρηχές (έως 3 mm) τρυπήματα σε ορισμένες περιοχές του προσώπου, μέσω των οποίων το φάρμακο που προκύπτει εγχέεται κάτω από το δέρμα. Χάρη σε αυτό, η ελαστικότητα του δέρματος αυξάνεται αισθητά, οι λεπτές ρυτίδες εξομαλύνονται και η επιδερμίδα αποκαθίσταται.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Ο ασθενής προετοιμάζεται μόνος του στο σπίτι.

 • Λαμβάνεται αίμα και στη συνέχεια παρασκευάζεται σε ειδική φυγόκεντρο (αυτή τη στιγμή απελευθερώνεται πλάσμα, το οποίο στη συνέχεια εμπλουτίζεται με μάζα αιμοπεταλίων).

 • Η ουσία που προκύπτει εγχέεται στις περιοχές του δέρματος όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Το πιο σημαντικό στάδιο του plasmolifting είναι το προπαρασκευαστικό, δεν πρέπει να το χάσετε. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο ποιοτική θα είναι η προετοιμασία.

Λίγες ημέρες πριν από τη διαδικασία, πρέπει να προσαρμόσετε τη διατροφή σας. Εξαιρέστε λιπαρά, τηγανητά, αλμυρά, πικάντικα. Μην πίνετε αλκοόλ. Οι ουσίες που αποτελούν μέρος του αλκοόλ επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του αίματος, αλλάζοντας τη σύστασή του.

Πρέπει να πίνετε την απαιτούμενη ποσότητα υγρών, να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Είναι σημαντικό να είναι καθαρό πόσιμο νερό.

Η φροντίδα του δέρματος δεν αλλάζει. Καλύτερα όμως να μην κάνεις επιθετικό καθαρισμό, μάσκες, βαθύ peeling λίγες μέρες πριν το plasmolifting.

Αυτή η μέθοδος αναζωογόνησης πραγματοποιείται μόνο στην κλινική. Δεδομένου ότι μια καλά εκτελούμενη διαδικασία απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και ειδικευμένους ειδικούς.

Αρχικά, λαμβάνεται το φλεβικό αίμα του ασθενούς (αυτό είναι παρόμοιο με τη συνήθη εξέταση αίματος από μια φλέβα). Αφού τοποθετηθεί σε φυγόκεντρο, απελευθερώνεται πλάσμα σε αυτό.

Στη συνέχεια το δέρμα του προσώπου θεραπεύεται με αντισηπτικό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Αυτή η τεχνική είναι ελάχιστα επεμβατική, αλλά το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί εξακολουθούν να είναι ελαφρώς κατεστραμμένοι. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για να εισέλθουν τα βακτήρια στο σώμα.

Στη συνέχεια έρχεται το στάδιο της ένεσης. Ο αριθμός και η θέση των ενέσεων μπορεί να διαφέρουν. Η διαδικασία είναι επώδυνη και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Στο τέλος, ο ασθενής πρέπει να ξεκουραστεί λίγο, μετά μπορεί να πάει σπίτι του.

Για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του plasmolifting, θα πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες συστάσεις:

 • Πάρτε αίμα με άδειο στομάχι.

 • Την παραμονή της διαδικασίας, δεν μπορείτε να τρώτε υπερβολικά. Είναι καλύτερα να δειπνήσετε με φαγητά που χωνεύονται εύκολα, δεν μπορείτε να φάτε τίποτα απολύτως.

 • Μετά τη διαδικασία, ο ασθενής χρειάζεται αρκετές ημέρες για να αναρρώσει (συνήθως 3-5 ημέρες). Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να προστατεύετε το δέρμα όσο το δυνατόν περισσότερο από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς και από ακραίες θερμοκρασίες.

 • Για αρκετές ημέρες κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, μην χρησιμοποιείτε διακοσμητικά καλλυντικά.

 • Επαναλάβετε τις συνεδρίες κάθε 2 εβδομάδες (συνολικά θα χρειαστούν 5-6 διαδικασίες).

Υλικό λίφτινγκ προσώπου

Για να επαναφέρετε τη νεότητα στο δέρμα, δεν είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια πορεία ενέσεων. Ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια ειδικών συσκευών. Αυτές οι διαδικασίες δεν προκαλούν απολύτως πόνο και το δέρμα ανακάμπτει γρήγορα μετά από αυτές.

Hardware face lifting με σκοπό την αποτελεσματική ανάπλαση του δέρματος

Η κοσμετολογία υλικού στοχεύει στην αναζωογόνηση και την αποκατάσταση. Οι χειρισμοί πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου:

 • υψηλής απόδοσης;

 • δράση όχι μόνο στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, αλλά και σε βαθιές δομές, υποδόριο ιστό.

 • κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πόνος ή πολύ λίγος.

 • οι θετικές αλλαγές εμφανίζονται σχεδόν αμέσως.

 • ευελιξία - σας επιτρέπει να λύσετε πολλά προβλήματα με το δέρμα του προσώπου και του σώματος.

 • δεν χρειάζεται μακροχρόνια αποκατάσταση (σε σύγκριση με χειρουργικές επεμβάσεις).

Τα κύρια μειονεκτήματα είναι οι παρενέργειες (τις περισσότερες φορές δεν προκαλούν σοβαρή ενόχληση: ξεφλούδισμα, οίδημα, ερυθρότητα), καθώς και η ανάγκη για σύντομο χρονικό διάστημα για ανάκαμψη ή τήρηση ορισμένων συστάσεων. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάτε όχι σε έναν επαγγελματία, αλλά σε έναν άπειρο ή ακόμα και ανειδίκευτο ειδικό. Η διαδικασία σε αυτή την περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Οι τεχνικές ανύψωσης είναι αποτελεσματικές για:

 • μείωση του τόνου, θαμπάδα, μαρασμό του δέρματος.

 • ο σχηματισμός μικρών ρυτίδων.

 • ανομοιόμορφη υφή δέρματος?

 • έντονες ρυτίδες ή μιμητικές πτυχές, κάθετα αυλάκια.

 • μώλωπες ή σακούλες κάτω από τα μάτια.

 • brylyakh;

 • δεύτερο πηγούνι?

 • διευρυμένοι πόροι, ακμή, μετά την ακμή.

 • ροδόχρου ακμή?

 • η παρουσία ουλών, ουλών, ραγάδων.

 • πανάδες ή υπερμελάγχρωση που σχετίζεται με την ηλικία.

Το κύριο καθήκον της ανύψωσης υλικού είναι η ανάπλαση του δέρματος. Το κάνει πιο φρέσκο και σφριγηλό. Ήδη μετά από 25 χρόνια, είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν διαδικασίες ως προληπτικό μέτρο που θα διατηρήσουν την κανονική κατάσταση του δέρματος.

Παρά την αποτελεσματικότητά του, η έντονη επίδραση των τεχνικών υλικού έχει αντενδείξεις: εγκυμοσύνη, θηλασμός, σοβαρές νευρολογικές ή ψυχικές διαταραχές, παρουσία χρόνιων παθολογιών, παρουσία ξένων σωμάτων στο σώμα, ασθένειες αίματος, αυτοάνοσα νοσήματα, μολυσματικές και ογκολογικές διεργασίες.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλοί τύποι αισθητικών επεμβάσεων υλικού και οι επιλογές τους. Εξετάστε το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές, σύμφωνα με τους κοσμητολόγους.

Ανύψωση RF

Η πιο δημοφιλής διαδικασία. Εκτελείται ως εξής: ισχυρές ώσεις ραδιοκυμάτων, που εκπέμπονται από ειδική συσκευή, δρουν στις δομές του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, η μεταβολική διαδικασία ενεργοποιείται, τα λιποκύτταρα καταστρέφονται, οι ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου) διεγείρονται.

Η συσκευή είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η ρύθμιση της έντασης της εκπομπής ραδιοφώνου. Λόγω αυτού, η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του προσώπου, του ντεκολτέ, του λαιμού, του στήθους. Βασικά για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζονται 5-8 συνεδρίες, η συχνότητα για κάθε ασθενή είναι διαφορετική, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του οργανισμού.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του fractional RF lifting είναι η παντελής απουσία περιόδου αποκατάστασης, μικρές παρενέργειες (ξηροδερμία). Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για ασθενείς μετά από 45 χρόνια.

Μικρορεύμα λίφτινγκ υλικού

Διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος με παλμούς ρεύματος χαμηλής συχνότητας

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η συσκευή δρα σε προβληματικές περιοχές με ασθενείς παλμούς ρεύματος χαμηλής συχνότητας. Αυτό διεγείρει το φυσικό δυναμικό των παλαιών ή εξασθενημένων κυττάρων των επιφανειακών και βαθιών στοιβάδων του δέρματος, προάγει την αναγέννησή τους, ενώ επηρεάζει τα αγγεία του προσώπου και τις μυϊκές δομές. Η συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ειδικός κινεί ομαλά ένα ειδικό απλικατέρ κατά μήκος των γραμμών μασάζ, προς την κατεύθυνση από το κέντρο του προσώπου προς την περιφέρειά του.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι το γρήγορο λίφτινγκ. Αλλά για αναζωογόνηση, μια συνεδρία δεν είναι πάντα αρκετή. Μετά τις πρώτες διαδικασίες, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει 2 ημέρες. Ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με ένα μάθημα φυσικοθεραπείας, αποτελείται από 7-10 συνεδρίες.

Κρυοθεραπεία

Αυτή η μέθοδος βασίζεται στην επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών στο δέρμα, με αποτέλεσμα μια φυσική αντίδραση του δέρματος. Τα αγγεία στενεύουν απότομα και στη συνέχεια επεκτείνονται, χάρη στα οποία το αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί ενεργά, κορεσμένο με οξυγόνο και οι μεταβολικές διεργασίες επιταχύνονται.

Η κρυοθεραπεία όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος, στην αφαίρεση των ρυτίδων στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, αλλά και στην καταπολέμηση:

 • υπερβολικό λιπαρό δέρμα?

 • ακμή, μετά την ακμή?

 • ακμή;

 • κηλίδες ηλικίας?

 • κονδυλώματα?

 • ουλές.

Σε πολλά σαλόνια, η διαδικασία πραγματοποιείται με χρήση κρυοψεκαστήρα, ο οποίος ψύχει το δέρμα στους -180 ° C. Αλλά η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική είναι η χρήση της κρυοηλεκτροφόρησης (υποδόρια έγχυση κατεψυγμένων παρασκευασμάτων υπό την επίδραση ενός παλμικού ρεύματος). Για καλύτερα αποτελέσματα χρειάζονται 9-12 συνεδρίες.

Φωτοανάπλαση

Αυτή η μέθοδος πραγματοποιείται με ήπιο αποτέλεσμα, δεν τραυματίζει το δέρμα, μετά από αυτό δεν υπάρχουν ίχνη οποιασδήποτε επέμβασης. Η φωτοαναζωογόνηση είναι η θεραπεία προβληματικών περιοχών με ειδικό απλικατέρ που εκπέμπει ισχυρές φωτεινές λάμψεις. Διεισδύουν αρκετά βαθιά (έως 3 cm), συμβάλλουν στην απαλή θέρμανση των βαθιών δομών και ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ως αποτέλεσμα του μαθήματος, συμβαίνουν οι ακόλουθες αλλαγές:

 • ο τόνος του προσώπου εξομαλύνεται.

 • οι πόροι στενεύουν.

 • τα περιγράμματα σφίγγονται.

 • βαθιές ρυτίδες, πτυχές εξαφανίζονται ή μειώνονται.

 • οι εκδηλώσεις της ροδόχρου ακμής γίνονται λιγότερες.

Αρνητικές πτυχές της φωτοαναζωογόνησης:

 • έλλειψη γρήγορου αποτελέσματος (οι πρώτες αλλαγές αρχίζουν μετά από 1, 5 μήνα).

 • χαμηλή απόδοση μετά από 55 χρόνια.

 • υψηλή τιμή;

 • εποχικότητα (είναι καλύτερα να μην πραγματοποιήσετε αυτή τη διαδικασία το καλοκαίρι).

Αναζωογόνηση με λέιζερ

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στην ταυτόχρονη επίδραση στα βαθιά και επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Τα ελαττώματα που υπάρχουν στην επιφάνεια διορθώνονται με ακτίνα λέιζερ. Διεισδύει βαθιά και διεγείρει την εσωτερική αυτοθεραπεία, καθώς και τη σύνθεση χρήσιμων συστατικών. Το αποτέλεσμα είναι μια φυσική ανανέωση και αναζωογόνηση της επιφάνειας του δέρματος.

LPG μασάζ

Μια αποτελεσματική τεχνική για την καταπολέμηση των πρώτων σημαδιών γήρανσης, των επιφανειακών ρυτίδων. Αυτή η διαδικασία είναι αποτελεσματική λόγω της ταυτόχρονης λειτουργίας ειδικών κυλίνδρων και κενού. Αυτό που βοηθά να επηρεάσει το υποδόριο λίπος, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Ένα άλλο πλεονέκτημα του μασάζ με υγραέριο είναι ότι δεν απαιτεί περίοδο αποκατάστασης και δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ παρενέργειες. Το πλήρες μάθημα είναι 10-15 συνεδρίες.

ELOS αναζωογόνηση

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, χρησιμοποιείται ένα σύμπλεγμα οπτικών ενεργειών και ενεργειών λέιζερ. Μια συνεδρία τέτοιας αναζωογόνησης είναι η θέρμανση των υποδόριων στοιβάδων σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό διεγείρει τη σύνθεση των ινών, οι οποίες επιτελούν τη λειτουργία της υποστήριξης της υγείας και της νεανικότητας του δέρματος. Το ELOS-rejuvenation βοηθά στην καταπολέμηση της μελάγχρωσης, της ροδόχρου ακμής, εξομαλύνει την ανακούφιση του δέρματος, διορθώνει τις ρυτίδες διαφόρων βαρών.

Ανύψωση με υπερήχους

Αυτή είναι η επίδραση ενός κυματοειδούς ακουστικού παλμού σε επιφανειακές και βαθιές υποδόριες δομές υπό συνεχή έλεγχο υπερήχων σε μια οθόνη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η ακεραιότητα του δέρματος δεν καταστρέφεται, δεν απαιτείται περίοδος αποκατάστασης και ειδική περιποίηση του δέρματος. Αυτή η τεχνική είναι ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου, αντιμετωπίζει άψογα χαλάρωση, πτώση βλεφάρων, διπλό πηγούνι, σαγόνια, βαθιές ρυτίδες, αυλάκια. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι απαραίτητη η αναισθησία της περιοχής πριν από την έναρξη της συνεδρίας.

Ανύψωση SMAS (υπερηχογράφημα)

Πρόκειται για ένα μη επεμβατικό (που εκτελείται χωρίς χειρουργική επέμβαση ή ενέσεις) μεμονωμένο μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου.

Το SMAS (από το Αγγλικό Επιφανειακό Μυο-Απονευρωτικό Σύστημα) είναι ένα μυϊκό-απονευρωτικό στρώμα ιστών του προσώπου, το οποίο αποτελείται από μύες, ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Με αυτή τη διαδικασία, ο υπέρηχος επηρεάζει τα βαθιά στρώματα του δέρματος και όχι την επιφάνεια, όπως συμβαίνει με άλλες αισθητικές επεμβάσεις. Το υπερηχητικό κύμα διεισδύει σε βάθος περίπου 4, 5 mm. Ως αποτέλεσμα, ενεργοποιείται η σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και αρχίζουν οι διαδικασίες αποκατάστασης του δέρματος.

Ένα άλλο πρόσθετο αποτέλεσμα είναι η λιπολυτική δράση, ή η σπηλαίωση με υπερήχους (καταστροφή των λιποκυττάρων). Με άλλα λόγια, το lifting SMAS βοηθά στην απομάκρυνση του περιττού λίπους, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του πηγουνιού και στο περίγραμμα του προσώπου.

Lifting με υπερήχους SMAS για μη χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου

Ποια από τις μεθόδους είναι η πιο αποτελεσματική για τη μη χειρουργική ανύψωση του οβάλ προσώπου και λαιμού; Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να καθορίσετε τις προσωπικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις. Για να επιλέξετε την πιο κατάλληλη τεχνική, πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα ποιο αποτέλεσμα θα θέλατε να δείτε. Πριν πάρετε μια απόφαση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν αισθητικό, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε.