Αναζωογόνηση δέρματος προσώπου με λέιζερ: χρήσιμες συμβουλές και κόλπα

Η διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ θα κάνει το δέρμα του προσώπου σας ελαστικό και σφριγηλό.

Όλες οι γυναίκες θέλουν να δείχνουν νέες. Όταν εμφανίστηκε η πλαστική χειρουργική, πολλοί, χωρίς καν να διστάσουν, πήγαν για επέμβαση. Επί του παρόντος, έχει εμφανιστεί κλασματική ανανέωση με λέιζερ, η οποία δεν απαιτεί να πάτε κάτω από το μαχαίρι του χειρουργού. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Πολλοί σταρ του Χόλιγουντ έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αναζωογόνηση δέρματος με λέιζερ και έμειναν ικανοποιημένοι γιατί μεταμορφώνει τέλεια το πρόσωπό τους. Η διαδικασία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα λέιζερ και είναι φθηνή, επομένως δεν χρειάζεται να κερδίσετε πολλά για να αντέξετε οικονομικά έναν τέτοιο μετασχηματισμό. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε για τον μηχανισμό δράσης και τα αποτελέσματα της αναζωογόνησης με λέιζερ για να μην ανησυχείτε.

Τι είναι η ανανέωση δέρματος με λέιζερ

Η γήρανση επηρεάζει όλα τα εσωτερικά όργανα και τους ιστούς του ανθρώπου και μέχρι στιγμής αυτή η διαδικασία, δυστυχώς, δεν μπορεί να σταματήσει. Επιπλέον, οι ιστοί του προσώπου επηρεάζονται όχι μόνο από το περιβάλλον, αλλά και από τις εκφράσεις του προσώπου, καθώς και από τις λειτουργίες άρθρωσης και μάσησης. Εξαιτίας αυτού, οι ιστοί του προσώπου είναι πολύ ευάλωτοι.

Εάν οι ρυτίδες του προσώπου είναι ορατές ακόμα και σε μια στατική θέση του προσώπου, αυτό είναι το κύριο σημάδι της γήρανσης του δέρματος. Οι μαλακοί ιστοί παραμορφώνονται επίσης, εμφανίζονται φλέβες αράχνης, νεοπλάσματα και κηλίδες ηλικίας και αλλάζει η διαμόρφωση του προσώπου και του λαιμού.

Με την ηλικία, το πλαίσιο του κολλαγόνου του δέρματος εξασθενεί, έτσι οι ιστοί πέφτουν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μερικές φορές αλλάζουν πέρα από την αναγνώριση. Από αυτή την άποψη, οι ρυτίδες δεν είναι το χειρότερο πρόβλημα που σχετίζεται με την ηλικία. Οι νέοι έχουν αρκετό κολλαγόνο στο δέρμα τους, έτσι οι ιστοί του προσώπου και του σώματος αντιστέκονται με επιτυχία στην πτώση.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι ίνες κολλαγόνου παράγονται ελάχιστα, γι 'αυτό το δέρμα πέφτει, εμφανίζονται "κορδώματα" κάτω από τα μάγουλα, σακούλες κάτω από τα μάτια, το οβάλ του προσώπου γίνεται ασαφές, οι γωνίες των ματιών και των χειλιών πέφτουν, διπλό είναι ορατό το πηγούνι κ. λπ.

Μόνο ένας χειρουργός μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πεσμένο πηγούνι, τα μάγουλα και τα βλέφαρα. Είναι καλύτερα να σκεφτείτε αυτό το πρόβλημα εκ των προτέρων και να επωφεληθείτε από την ανανέωση του δέρματος με λέιζερ πριν να είναι πολύ αργά.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της ηλικίας είναι η άρση. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές μέθοδοι για να κάνετε λίφτινγκ χωρίς την παρέμβαση χειρουργού, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι ανασφαλείς ή όχι τόσο αποτελεσματικές όσο η αναζωογόνηση με λέιζερ.

Όταν ένας πελάτης θέλει να έχει ένα γρήγορο αποτέλεσμα, πηγαίνει στην κλινική για μια διαδικασία σύσφιξης δέρματος, αλλά στο τέλος υπάρχει μια πολύ δυσμενής επίδραση που συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση. Υπάρχουν μη επεμβατικές τεχνολογίες για να απαλλαγείτε από τη χαλάρωση του δέρματος. Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά η κλασματική αναζωογόνηση προσώπου είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τους περισσότερους πελάτες, επειδή παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Το βαθύ χημικό peeling και η δερμοαπόξεση μπορούν να θεωρηθούν ως μη απολύτως σχετικές μέθοδοι αναζωογόνησης, αν και πρόσφατα ήταν πολύ δημοφιλείς. Η τεχνολογία λέιζερ είναι σύγχρονη και ασφαλής. Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης για τον ασθενή και ο ειδικός μπορεί να ελέγξει με ακρίβεια το βάθος της έκθεσης στο λέιζερ και την ομοιομορφία του. Αυτά είναι πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ας καταλάβουμε πώς η ακτινοβολία λέιζερ δρα στο ανθρώπινο δέρμα. Η ακτινοβολία επηρεάζει τον βιολογικό ιστό. Τα χρωμοφόρα απορροφούν φως σε ένα συγκεκριμένο εύρος μηκών κύματος. Οι δομές του δέρματος είναι κατά 90% νερό. Για το νερό, το εύρος μήκους κύματος είναι το υπέρυθρο φάσμα, για την αιμοσφαιρίνη - πράσινο, για τα μαλλιά και το δέρμα μελανίνη - κόκκινο. Τα χρωμοφόρα απορροφούν την ακτινοβολία λέιζερ, με αποτέλεσμα η φωτεινή ενέργεια να μετατρέπεται σε θερμότητα στην περιοχή που περιέχει την ουσία.

Το αποτέλεσμα της αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου με laser είναι η μείωση των ρυτίδων

Αξίζει να αναφέρουμε το lifting με ραδιοσυχνότητες, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για την αναζωογόνηση του δέρματος. Δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και, επιπλέον, δεν ήταν ασφαλές. Υπήρχε κίνδυνος ατροφίας του υποδόριου λίπους και πολλών άλλων προβλημάτων. Η αναζωογόνηση του δέρματος με λέιζερ είναι ιδανική επιλογή για τους ασθενείς· η ενέργειά της διεισδύει στο δέρμα.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα της ανανέωσης του δέρματος με λέιζερ

Αν πάλι φοβάστε κάτι και δεν τολμάτε να κάνετε κλασματική ανανέωση προσώπου, διαβάστε τις κριτικές ασθενών που το έχουν ήδη περάσει. Θα δείτε θαυμασμό και χαρά από το αποτέλεσμα. Ίσως αυτό θα σας ενθαρρύνει να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν πλοίαρχο. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν απαιτεί μακροχρόνια αποκατάσταση ή χειρουργική επέμβαση. Τα ακόλουθα είναι τα αποτελέσματα της αναζωογόνησης με λέιζερ:

 • Απαλλαγείτε από ουλές, φλέβες αράχνης, ραγάδες και μελάγχρωση στο πρόσωπο.

 • Στένωση των πόρων;

 • Το δέρμα θα γίνει πιο σφριγηλό και πιο ελαστικό. Αυτό είναι δυνατό λόγω του γεγονότος ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το κολλαγόνο και η ελαστίνη συντίθενται στα κύτταρα του δέρματος υπό την επίδραση της ακτινοβολίας λέιζερ.

 • Μείωση των ρυτίδων;

 • Αφαίρεση των ποδιών της χήνας.

 • Βελτιωμένη επιδερμίδα.

 • Η εμφάνιση ενός καθαρότερου περιγράμματος προσώπου.

Μία εβδομάδα μετά τη συνεδρία, το αποτέλεσμα θα είναι ήδη εμφανές. Αλλά πρέπει να διορθωθεί, επομένως θα απαιτηθούν αρκετές διαδικασίες. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό αναζωογόνησης με λέιζερ σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτεστε την κλινική.

Εάν δεν σας αρέσει η αντανάκλασή σας στον καθρέφτη, πάρτε τη σωστή απόφαση επικοινωνώντας με έναν ειδικό αναζωογόνησης προσώπου με λέιζερ. Μάθετε ξανά από αυτόν για αυτή τη διαδικασία και συμβουλευτείτε για αντενδείξεις. Δεν θα μετανιώσετε που χρησιμοποιήσατε μια υπηρεσία που γύρισε πίσω το ρολόι για το δέρμα σας.

Αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ: φωτογραφίες πριν και μετά

Δέρμα προσώπου πριν και μετά τη διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ

Τι είναι η ανανέωση δέρματος προσώπου με λέιζερ;

Ανάλογα με το πόσο βαθιά διεισδύει η ακτίνα λέιζερ στο δέρμα σας, ο μηχανισμός δράσης αλλάζει. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την καταλληλότερη μέθοδο ανανέωσης προσώπου με λέιζερ για τον εαυτό του.

Αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερ

Οι μικροπεριοχές του δέρματος αφαιρούνται με χρήση λέιζερ. Εκείνες οι περιοχές που έχουν καταστραφεί συρρικνώνονται κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Μετά την πρώτη συνεδρία θα παρατηρήσετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Μη αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερ

Όταν οι μικροζώνες είναι κατεστραμμένες, το κολλαγόνο και η ελαστίνη ανανεώνονται στο δέρμα. Η δέσμη λέιζερ διεισδύει βαθιά στο δέρμα του ασθενούς, επομένως τα εξωτερικά στρώματα δεν θα καταστραφούν· η ανανέωση κολλαγόνου λαμβάνει χώρα στα βαθύτερα στρώματα. Η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από ό, τι με την αφαιρετική αναζωογόνηση με λέιζερ.

Η καλύτερη επιλογή είναι ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων αναζωογόνησης με λέιζερ, γιατί σε αυτή την περίπτωση τα κύτταρα ανανεώνονται τόσο στην επιφάνεια του δέρματος όσο και στα βαθύτερα στρώματα. Αλλά θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Ποιοι άλλοι τύποι αναζωογόνησης με λέιζερ υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι peeling με λέιζερ:

 • Επιφάνεια. Αυτή η μέθοδος προορίζεται για τη θεραπεία του παραμορφωμένου ανώτερου στρώματος του δέρματος, δηλ. επιδερμίδα.

  Αυτό το peeling σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα τις κηλίδες ηλικίας και να κάνετε το ανώμαλο δέρμα λείο.

  Το επιφανειακό peeling είναι κατάλληλο για τα χείλη, το ντεκολτέ, το λαιμό και γύρω από τα μάτια, που σημαίνει ότι μπορείς να το εμπιστευτείς στις πιο ευαίσθητες περιοχές.

  Τέτοιες διαδικασίες περιλαμβάνουν τους περισσότερους τύπους κλασματικής αναζωογόνησης προσώπου και όλους τους τύπους λέιζερ ανάπλασης δέρματος.

  Λάβετε υπόψη ότι μετά το επιφανειακό peeling, η πλήρης αποκατάσταση του δέρματος θα συμβεί μόνο μετά από μία έως δύο εβδομάδες, καθώς τέτοιες διαδικασίες τραυματίζουν την επιδερμίδα.

 • Διάμεσος. Αυτό το είδος peeling είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να απαλλαγούν από τα νεκρά κύτταρα στο βασικό (κατώτερο) στρώμα της επιδερμίδας.

  Το μεσαίο peeling βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων διαφορετικού βάθους, καθώς και των χηλοειδών ουλών και των ραγάδων. Επιπλέον, ανακουφίζει τον ασθενή από κονδυλώματα, ρηχές ουλές που είναι αποτέλεσμα ακμής, θηλώματα, εξομαλύνει την επιδερμίδα εξαφανίζοντας τις κηλίδες ηλικίας. Το μεσαίο peeling επηρεάζει προβληματικές περιοχές στο λαιμό, το πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια.

  Το δέρμα ακτινοβολείται με ένα συχνό πλέγμα ακτίνων από διάφορους τύπους λέιζερ, συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ νεοδυμίου, ερβίου και CO2. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται κλασματική. Κάθε τύπος λέιζερ έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οφείλονται σε διαφορετικά μήκη κύματος, βάθη διείσδυσης και τεχνικές διαδικασίας. Δεν υπάρχει λέιζερ που να είναι σημαντικά ανώτερο από άλλα.

  Μια εντελώς διαφορετική μέθοδος μεσαίου peeling είναι η δερμοαπόξεση με λέιζερ. Διαφέρει στο ότι, εκτός από τις ακτίνες λέιζερ, το δέρμα λαμβάνει πολύ πρόσθετη ενέργεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η οποία συμβάλλει στο σχηματισμό μικροεκρήξεων, με αποτέλεσμα ο ιστός να εξατμίζεται λόγω της δράσης του λέιζερ. Σε αυτή την περίπτωση, η επαναφορά της επιφάνειας με λέιζερ πραγματοποιείται με χρήση CO2 και λέιζερ ερβίου.

 • Βαθύς. Το βαθύ peeling περιλαμβάνει αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ, που πραγματοποιείται με τη χρήση μιας συσκευής που ονομάζεται Palomar, καθώς και αναζωογόνηση RF. Τέτοιες μέθοδοι θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ανελκυστήρα χωρίς χειρουργική επέμβαση.

  Η συσκευή Palomar προωθεί τον σχηματισμό ενός πολύ πυκνού πλέγματος λέιζερ, στέλνοντας ακτίνες ακτίνων στο δέρμα. Αποτελείται από πολλά ακροφύσια, ένα στοιχείο ψύξης και έναν μικροεπεξεργαστή ελέγχου.

  Στην αναζωογόνηση RF, που προαναφέρθηκε, οι ακτίνες λέιζερ διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα. Σε αυτή την περίπτωση, τα βαθιά στρώματα επηρεάζονται από την ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων. Ως αποτέλεσμα, οι προβληματικές περιοχές του προσώπου και του σώματος θερμαίνονται με στοχευμένο τρόπο.

  Τόσο η κλασματική ανανέωση προσώπου με ραδιοσυχνότητες όσο και η αναζωογόνηση με λέιζερ με τη χρήση της συσκευής Palomar καθιστούν δυνατό να γίνουν πιο πυκνές οι δέσμες κολλαγόνου και να σχηματιστεί ένα πλαίσιο στήριξης για το δέρμα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενεργοποιούνται διαδικασίες αναζωογόνησης και αναγέννησης σε εκείνες τις περιοχές στις οποίες ο πλοίαρχος ενεργεί με λέιζερ.

  Δεδομένου ότι και οι δύο διαδικασίες είναι ασφαλείς και εξαλείφουν τον κίνδυνο τραυματισμού του ασθενούς, μπορούν επίσης να γίνουν για το δέρμα γύρω από τα μάτια και όχι μόνο για το λαιμό και τα χέρια.

  Ελπίζουμε να είστε πεπεισμένοι ότι η αναζωογόνηση του προσώπου είναι δυνατή χωρίς πλαστική χειρουργική. Το βαθύ peeling με λέιζερ λειαίνει τις βαθιές ρυτίδες, εξομαλύνει την επιδερμίδα και κάνει το δέρμα να φαίνεται νεότερο.

  Το πλεονέκτημα της fractional RF αναζωογόνησης προσώπου και της αναζωογόνησης με λέιζερ με τη χρήση της συσκευής Palomar είναι ότι το αποτέλεσμα των διαδικασιών βελτιώνεται εντός έξι μηνών μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος.

  Εάν το βαθύ peeling με λέιζερ πραγματοποιείται με λέιζερ CO2, τότε ο ειδικός πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου, διαφορετικά μπορείτε να αφήσετε βαθιές ουλές στο δέρμα. Άλλωστε αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται από πλαστικούς χειρουργούς ως νυστέρι.

Τώρα για την ανακούφιση από τον πόνο. Για επιφανειακή και μέση έκθεση στο δέρμα, χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία. Για βαθύ peeling θα χρειαστεί γενική αναισθησία.

Το είδος του peeling που χρειάζεστε εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του καλλυντικού ελαττώματος. Επομένως, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Αναζωογόνηση με λέιζερ: αντενδείξεις και ενδείξεις

Εάν αναρωτιέστε αν η fractional rejuvenation laser θα σας βοηθήσει, τότε διαβάστε τις ενδείξεις για τις οποίες συνιστάται αυτή η διαδικασία από ειδικούς για εξαιρετικά αποτελέσματα:

 • Ραγάδες, φλέβες αράχνης και ουλές.

 • Διευρυμένοι πόροι;

 • Ακμή;

 • Χρωματισμός;

 • Πλαδαρό, ξεθωριασμένο, χαλαρό δέρμα.

 • Ρυτίδες, πόδι χήνας στην περιοχή των ματιών.

Εάν ανάμεσα σε αυτά τα σημεία συναντήσετε κάτι που είναι χαρακτηριστικό για το δέρμα σας, τότε φροντίστε να ακολουθήσετε μια πορεία κλασματικής αναζωογόνησης προσώπου και θα ξεχάσετε τα προβλήματά σας.

Αντενδείξεις

Πριν κλείσετε ένα ραντεβού στην κλινική για μια διαδικασία αναζωογόνησης με κλασματικό λέιζερ, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις αντενδείξεις. Εάν έχετε διαβάσει αρνητικές κριτικές στο Διαδίκτυο σχετικά με αυτήν τη μέθοδο αναζωογόνησης, τότε δεν πρέπει να στεναχωρηθείτε και να την εγκαταλείψετε εντελώς. Πιθανότατα, οι συγγραφείς τέτοιων αναθεωρήσεων απλώς δεν έλαβαν υπόψη την παρουσία αντενδείξεων:

 • Φλεγμονώδεις διεργασίες στην περιοχή θεραπείας.

 • Δερματικές λοιμώξεις;

 • Ψωρίαση;

 • Αλλεργία;

 • Κακοήθεις όγκοι στην περιοχή πρόσκρουσης λέιζερ.

 • Επιληψία.

Υπάρχουν πολλές περισσότερες ενδείξεις από αντενδείξεις, οπότε αν δεν έχετε τίποτα από τα παραπάνω, τότε δεν πρέπει να αρνηθείτε αυτήν την πραγματικά υπέροχη διαδικασία.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ;

Η διαδικασία απαιτεί ειδικό λέιζερ που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά προβληματικές περιοχές του δέρματος του ασθενούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δέρμα οποιασδήποτε κατάστασης και πάχους.

Οι ακτίνες λέιζερ (κλάσματα) συμβάλλουν στην εξάτμιση μικρών περιοχών του δέρματος, τα μάτια μας δεν μπορούν να τα δουν. Οι ιστοί θερμαίνονται, προκαλώντας την καταστροφή του παλιού κολλαγόνου και της ελαστίνης. Για κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα δείτε το αποτέλεσμα, η κατάσταση του δέρματος δεν θα αλλάξει, γιατί το δέρμα δεν θα καταστραφεί εξωτερικά. Ωστόσο, το δέρμα αρχίζει να ανακάμπτει και δημιουργούνται νέα κύτταρα. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα ανανεώνεται μερικώς και η κατάστασή του βελτιώνεται.

Η διαδικασία αναζωογόνησης προσώπου με λέιζερ πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Αρχικά, ο πλοίαρχος προετοιμάζει το δέρμα του πελάτη για την επερχόμενη διαδικασία. Για να γίνει αυτό, η περιοχή του δέρματος που θα επηρεαστεί καθαρίζεται και εφαρμόζεται μια ειδική κρέμα, η οποία βοηθά στη μείωση του πόνου.

 • Ο ειδικός εξετάζει προσεκτικά το δέρμα και εισάγει τα σχετικά δεδομένα στο fractional laser.

 • Χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ, οι περιοχές του δέρματος σε έναν συγκεκριμένο τομέα εξατμίζονται. Αυτό διαρκεί περίπου μισή ώρα.

 • Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία. Το δέρμα αντιμετωπίζεται με ειδική αλοιφή.

Μην περιμένετε να παρατηρήσετε το αποτέλεσμα αμέσως μετά την έξοδο από το γραφείο του ειδικού για την αναζωογόνηση λέιζερ. Στην αρχή, το δέρμα θα κοκκινίσει και μπορεί να υπάρξει ελαφρύ πρήξιμο. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι αποδεκτό. Το δέρμα θα ανακάμψει πλήρως σε τρεις ημέρες και το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό μετά από 10 ημέρες.

Για να εδραιώσετε τα αποτελέσματα, θα πρέπει να υποβληθείτε σε μια σειρά συνεδριών, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε σημαντικά δερματικά προβλήματα. Η κλασματική ανανέωση με λέιζερ προσώπου και δέρματος έχει αθροιστική ιδιότητα.

Υπάρχουν πιθανές συνέπειες μετά τη διαδικασία;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την ανανέωση του δέρματος με λέιζερ είναι πιθανές, αλλά παρατηρούνται αρκετά σπάνια:

 • Εμφανίζεται ήπιος κνησμός.

 • Σχηματισμός κόκκινων κηλίδων στην περιοχή πρόσκρουσης λέιζερ.

 • Ενεργοποίηση του ιού του έρπητα.

 • Παραβίαση της ακεραιότητας του δέρματος: ξεφλούδισμα, ελαφρά εγκαύματα, σχηματισμός κρούστας.

Αξίζει να θυμάστε ότι μετά την αναζωογόνηση με λέιζερ δεν θα παρατηρήσετε απαραίτητα κανένα από τα αναφερόμενα συμπτώματα. Αν συμβούν, θα περάσουν σε λίγες μέρες. Για τους περισσότερους ασθενείς, όλα υποχωρούν χωρίς συνέπειες. Εξαρτάται από την ευαισθησία του δέρματος και τη δομή του.

Περίπου το 4% των ασθενών βιώνουν αρνητικές συνέπειες, όπως:

 • Το δέρμα που είναι επιρρεπές στη σμηγματόρροια καλύπτεται με λευκά στίγματα (milia).

 • Μετά τη διαδικασία παραμένουν ουλές ή χηλοειδή.

 • Υπερμελάγχρωση του δέρματος.

 • Επιδείνωση του έρπητα και ενεργοποίηση των εξανθημάτων του (παρά την πρόληψη).

Αναζωογόνηση με λέιζερ: κριτικές ασθενών

 1. «Έκανα μια διαδικασία ανανέωσης δέρματος με λέιζερ σε ηλικία 30 και 33 ετών. Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να πιστεύετε τη διαφήμιση που υπερβάλλει το αποτέλεσμα πολλές φορές. Φυσικά και υπάρχει αποτέλεσμα, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό όσο λέγεται. Το δέρμα μου έγινε πιο ελαστικό, οι πόροι συρρικνώθηκαν, το πρόσωπό μου πήρε μια πιο φρέσκια όψη, το λεπτό πλέγμα αφαιρέθηκε, οι ρυτίδες στο μέτωπό μου λειάνθηκαν ελαφρώς, οι φακίδες που εμφανίστηκαν μετά το καλοκαίρι λάμπανε και έγιναν μικρότερες σε διάμετρο. Αν ξέρετε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και δεν ελπίζετε σε μια θαυματουργή μεταμόρφωση, θα είστε ικανοποιημένοι. Ήταν ιδιαίτερα επώδυνο γύρω από το στόμα και τα αυτιά μου, παρά την ανακούφιση από τον πόνο. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε διακοπές από τη δουλειά, γιατί μπορείτε να βγείτε έξω μόνο μετά από 5-6 ημέρες. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν είστε κάτω των 40 ετών, αφού η ικανότητα αναγέννησης του δέρματος δεν έχει ακόμη εξασθενήσει. Και μετά τα 40, θα απαιτηθούν αρκετές συνεδρίες. Κάποτε έκανα και χημικό πίλινγκ, αλλά κατάλαβα ότι ήταν καλύτερα να κάνω μια φορά αναζωογόνηση με λέιζερ. Αυτό είναι το ίδιο με το να παρακολουθήσετε ένα ολόκληρο μάθημα mid-peeling. Και το κόστος θα είναι το ίδιο».

 2. «Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου. Όταν άρχισα να σκέφτομαι την κλασματική αναζωογόνηση του προσώπου, διάβασα πολλές κριτικές στο Διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είναι ο ειδικός που θα κάνει τη διαδικασία, τι είδους δέρμα έχετε και τι εξοπλισμό. Σχεδιάζω κλασματική αναζωογόνηση εδώ και πολύ καιρό, έχω συμβουλευτεί τον κοσμητολόγο μου περισσότερες από μία φορές, αλλά ακόμα δεν μπορούσα να αποφασίσω, γιατί η μέθοδος είναι ακόμα τραυματική. Ο ειδικός μου είπε ότι είναι προτιμότερο να γίνει η διαδικασία παραμονή του Σαββατοκύριακου, αφού χρειάζονται 2-3 μέρες για να επανέλθει το δέρμα. Ανέβαλα να πάω στο κομμωτήριο, αλλά και πάλι η ηλικία μου, το ασαφές οβάλ πρόσωπο και οι ρυτίδες δεν μου έδιναν ανάπαυση. Έκανα μεσοθεραπεία, αλλά οι ρυτίδες επιστρέφουν ακόμα, το δέρμα γίνεται πιο τραχύ και θαμπό. Και το αποφάσισα!

  Θα σας πω λίγα λόγια για το πώς γίνεται η διαδικασία. Αρχικά, εφαρμόζεται μια αναισθητική αλοιφή με αναισθητικό. Φροντίστε να ενημερώσετε τον κοσμητολόγο σας εάν είστε αλλεργικοί στην ουσία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο κύριος θα χρησιμοποιήσει άλλο εργαλείο. Η αλοιφή έπιασε δράση πάνω μου μέσα σε 20 λεπτά και άρχισε η αναζωογόνηση. Χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά για τη θεραπεία του προσώπου και του λαιμού. Πρέπει να πω ότι οι αισθήσεις είναι δυσάρεστες, αλλά ανεκτές. Υπάρχει μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο αμερικανικό ή ιταλικό λέιζερ γιατί θεωρείται ασφαλές.

  Πέρασε μισή ώρα και έγινε σαφές γιατί η διαδικασία συνιστάται να γίνει πριν το Σαββατοκύριακο. Η αναισθησία άρχισε να φθείρεται και το δέρμα έγινε πολύ κόκκινο. Ήμουν με το αυτοκίνητο, οπότε έφτασα γρήγορα στο σπίτι, χωρίς να δείξω τον εαυτό μου σε άλλους, και έβαλα αμέσως αναπλαστική κρέμα. Δροσίζει το δέρμα και ανακουφίζει από τη φλεγμονή. Η κοσμετολόγος με συμβούλεψε να το απλώνω συχνά στο δέρμα και να μην αχνίζω το πρόσωπό μου για αρκετές μέρες.

  Η ερυθρότητα μου υποχώρησε μέσα σε μια μέρα. Σε εκείνες τις περιοχές του δέρματος όπου εφαρμόστηκε το λέιζερ εμφανίστηκαν λεπτές κρούστες. Αυτό δεν είναι τρομακτικό, αφού έχει σχηματιστεί νέο δέρμα και το παλιό έχει φύγει. Απλά πρέπει να περιμένετε μερικές μέρες και να εφαρμόσετε κρέμα αναγέννησης. Την τέταρτη μέρα μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Μετά το μπάνιο, αυτές οι κρούστες έγιναν απαλές, τις αφαίρεσα, κάνοντας μασάζ στο δέρμα με τα δάχτυλά μου. Τότε είναι καλύτερα να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα, τότε το νέο δέρμα θα λάμψει. Μετά από μια εβδομάδα, το αποτέλεσμα ήταν προφανές: Έδειχνα τουλάχιστον πέντε χρόνια νεότερος, οι κηλίδες ηλικίας στο μέτωπο και τα μάγουλά μου εξαφανίστηκαν, το οβάλ του προσώπου μου έγινε πιο τονωμένο και τα πόδια της χήνας γύρω από τα μάτια μου έγιναν μικρότερα. Αυτό που με ευχαριστούσε περισσότερο ήταν η μόλις ορατή ρυτίδα στο μέτωπό μου, η οποία πριν από τη διαδικασία ήταν βαθιά και μου χάλασε τη διάθεση. Ο κοσμετολόγος μου είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Εάν επαναλάβετε τη συνεδρία μετά από ενάμιση μήνα, το αποτέλεσμα μπορεί να παγιωθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έχω ήδη αποφασίσει ότι σίγουρα θα το επαναλάβω».

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η αναζωογόνηση με λέιζερ και άλλες ερωτήσεις του ασθενούς;

Η ανάπλαση προσώπου με λέιζερ, που ήταν δημοφιλής πριν από λίγο καιρό, αντικαθίσταται σταδιακά από την κλασματική αναζωογόνηση προσώπου (smooth rejuvenation).

Η επανόρθωση με λέιζερ, αν και οδήγησε σε αποτελέσματα, ήταν μια επώδυνη διαδικασία με πολύ μεγάλη περίοδο αποκατάστασης. Επιπλέον, με υψηλό κίνδυνο επιπλοκών.

Σταδιακά, αυτές οι αρνητικές συνέπειες εξαφανίζονται χάρη στα σύγχρονα λέιζερ που είναι εξοπλισμένα με σαρωτές δέρματος.

Πόσες διαδικασίες χρειάζονται για να δώσει ένα διαρκές αποτέλεσμα η διαδικασία κλασματικής αναζωογόνησης;

Οι κοσμετολόγοι συνιστούν να υποβληθείτε σε τουλάχιστον πέντε διαδικασίες για την αποκατάσταση της γήρανσης του δέρματος του προσώπου. Το διάλειμμα μεταξύ των συνεδριών είναι πέντε ημέρες. Επικοινωνώντας όμως με έναν δερματολόγο, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα αναζωογόνησης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά του δέρματός σας.

Το πρώτο αποτέλεσμα μπορεί να φανεί μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη διαδικασία αναζωογόνησης με λέιζερ: το δέρμα θα γίνει πιο τονωμένο, το χρώμα και η δομή του θα βελτιωθούν και οι ρηχές ρυτίδες θα εξομαλυνθούν.

Εάν ακολουθήσετε ολόκληρη την πορεία των διαδικασιών, το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό: οι ρυτίδες και οι πτυχές θα εξομαλυνθούν καλύτερα, οι ραγάδες και οι ουλές θα εξαφανιστούν, οι πόροι θα στενέψουν, το δέρμα θα σφίξει, οι χρωστικές κηλίδες θα γίνουν πολύ πιο ανοιχτές ή θα εξαφανιστούν εντελώς .

Κατά κανόνα, η επίδραση της κλασματικής αναζωογόνησης του προσώπου διαρκεί για αρκετά χρόνια. Τουλάχιστον, το αποτέλεσμα είναι αισθητό για ένα χρόνο. Και αξίζει να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα επικοινωνήσετε με τους κοσμητολόγους, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία.

Σε ποια ηλικία είναι νόμιμη η ανανέωση προσώπου με λέιζερ;

Η ανανέωση προσώπου με λέιζερ μπορεί να γίνει από την ηλικία των 17 ετών. Σε αυτή την ηλικία, μπορεί να υπάρχουν σημάδια ακμής που μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτή τη διαδικασία. Και για τις ώριμες γυναίκες θα βοηθήσει στη διατήρηση της ελκυστικότητας και της νεότητας.

Οι ακτίνες λέιζερ που επηρεάζουν τις προβληματικές περιοχές του δέρματος διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν κολλαγόνο. Αυτό είναι χρήσιμο για όλους άνω των 40 ετών.

Ανάλογα με το πόσο περίπλοκο είναι το ελάττωμα και πώς ακριβώς το λέιζερ επηρεάζει το δέρμα, η περίοδος αποκατάστασης μπορεί να ποικίλλει - από μία έως δύο εβδομάδες.

Πόσο σύντομα μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά;

Είναι αδύνατο να πούμε με σιγουριά. Αυτό εξαρτάται από την περιοχή της θεραπευόμενης περιοχής, τον τύπο της αναζωογόνησης με λέιζερ και τον επαγγελματισμό του κοσμετολόγου σας. Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στη δουλειά σε δύο ημέρες, ενώ άλλοι μόνο μετά από τρεις εβδομάδες. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι έτοιμοι να εργαστούν την επόμενη κιόλας μέρα.