Αιτίες γήρανσης προσώπου

Οι ρυτίδες είναι ένα φυσικό σημάδι γήρανσης.αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου μιας γυναίκας στο σπίτιΟι δυσάρεστες πτυχές σχηματίζονται στο δέρμα καθώς μεγαλώνουν για διάφορους λόγους και επηρεάζουν αρνητικά την εμφάνισή τους, έτσι πολλές γυναίκες αναζητούν αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία. Ας δούμε πώς να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας και ποια μέτρα πρέπει να λάβετε για να αποφύγετε τις πρόωρες ρυτίδες. Σε μια επισκόπηση των αιτίων της γήρανσης, οι κανόνες της αντιγηραντικής φροντίδας του δέρματος σε διαφορετικές ηλικίες, ένας πλήρης κατάλογος διαδικασιών κατά της γήρανσης που είναι σχετικοί το 2021 και απλές μέθοδοι πρόληψης διαθέσιμες σε όλους.

Αιτίες γήρανσης προσώπου

1. Εσωτερικές πτυχές

Το δέρμα είναι ένα μεγάλο και πολύ περίπλοκο όργανο που εκτελεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών. Είναι ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του εσωτερικού του σώματος, αποτρέποντας τη διαδερμική απώλεια νερού, τη διατήρηση της θερμοκρασίας, τις αισθητηριακές αντιδράσεις, τον ανοσοποιητικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, η εμφάνιση του δέρματος έχει μεγάλη σημασία σε θέματα αυτοεκτίμησης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, επομένως η διατήρηση μιας ελκυστικής εμφάνισης και η διατήρηση της νεολαίας παίζει πάντα σημαντικό ρόλο, ειδικά στη ζωή των γυναικών. Οι εσωτερικές πτυχές της γήρανσης του προσώπου είναι ενδογενείς διαδικασίες που είναι φυσικές. Αυτές είναι αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία, γενετικοί παράγοντες και διάφορες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση.

αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου μιας γυναίκας με φυσική γήρανση του δέρματος

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα στο πρόσωπο χάνει την ελκυστικότητά του λόγω της φυσικής μείωσης της δραστηριότητας των ινοβλαστών, η οποία οδηγεί σε μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, που υποστηρίζουν την ελαστικότητα του δέρματος και την ικανότητά του να επιδιορθώνεται. Οι ενεργές εκφράσεις του προσώπου που σχετίζονται με το έργο των δομών και των μυών του προσώπου σχετίζονται επίσης με τις εσωτερικές πτυχές της γήρανσης. Οι πρώτες γραμμές εμφανίζονται σε εκείνες τις περιοχές του δέρματος που εμπλέκονται στην έκφραση των συναισθημάτων. Οι γραμμές έκφρασης σχηματίζονται γύρω από το στόμα, τα μάτια και το μέτωπο.

2. Εξωτερικοί παράγοντες γήρανσης

Αυτοί είναι παράγοντες που σχετίζονται με το περιβάλλον και τις συνήθειες, διάφορες πτυχές της κοινωνικής συμπεριφοράς και της δραστηριότητας που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση του δέρματος. Σε γενικές γραμμές, εάν εξετάσουμε σύντομα τον ορισμό των εξωτερικών παραγόντων, τότε αυτές είναι όλες οι πτυχές που δεν σχετίζονται με παθολογικές ή άλλες διαδικασίες που προκαλούνται από εσωτερικές αλλαγές.

θέση του δέρματος του προσώπου μιας ηλικιωμένης γυναίκας

Σημαντικοί εξωτερικοί παράγοντες γήρανσης

1. Έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες

Η έκθεση στο φως του ήλιου, η οποία επιταχύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης, είναι μια σημαντική αιτία πρόωρου σχηματισμού ρυτίδων. Οι ακτίνες UV έχουν καταστρεπτική επίδραση στον συνδετικό ιστό του δέρματος - ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, που βρίσκονται στο βαθύτερο στρώμα του δέρματος. Χωρίς την ελαστική δομή του συνδετικού ιστού, το δέρμα χάνει τη δύναμη και την ευελιξία του, στη συνέχεια αρχίζει να χαλάει και να τσαλακώνει.

Η έκθεση στον ήλιο στο δέρμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος

2. Το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να επιταχύνει τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του δέρματος συμβάλλοντας στην εμφάνιση ρυτίδωνΑυτό οφείλεται στην αρνητική επίδραση της νικοτίνης στο κυκλοφορικό σύστημα. Η διατροφή των δερματικών ιστών επιδεινώνεται - το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά παρέχονται σε ανεπαρκή όγκο, γεγονός που επιβραδύνει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

το κάπνισμα επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος μιας γυναίκας

3. Ανεπαρκής φροντίδα

Το δέρμα εκτίθεται καθημερινά σε ατμοσφαιρικούς ρύπους από το περιβάλλον, όπως PAH, πτητικές οργανικές ενώσεις, οξείδια. Αυτό προωθεί το οξειδωτικό στρες και δημιουργεί ένα δυσμενές περιβάλλον που προκαλεί την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που οδηγούν σε κακή υγεία του δέρματος. Η μόλυνση βλάπτει την υδρολιπιδική μεμβράνη, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο σχηματισμού ρυτίδων. Ο καθημερινός και υψηλής ποιότητας καθαρισμός του δέρματος είναι ένας εύκολος τρόπος για τη διατήρηση της νεότητας.

Κανόνες φροντίδας κατά της γήρανσης σε διαφορετικές ηλικίες

Μετά από 20 Σε αυτήν την ηλικία, η κύρια φροντίδα είναι να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο. Συνιστάται να επιλέξετε προϊόντα με βάση τα αντιοξειδωτικά και να τα επιλέξετε ανάλογα με τον τύπο του δέρματος - λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο, φυσιολογικό, συνδυασμό. Επίσης, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικές κρέμες που περιέχουν SPF
Μετά από 30 Μετά από 30 χρόνια στο σώμα, οι διαδικασίες που σχετίζονται με την παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνουν και την αντιγηραντική φροντίδα σε αυτήν την ηλικία θα πρέπει να στοχεύουν στην τόνωση της παραγωγής ινών ελαστίνης και κολλαγόνου. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τακτικά προϊόντα με βάση το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο. Αυτές είναι διάφορες καλλυντικές κρέμες, οροί, τζελ.
Μετά από 40 Η καταπολέμηση των αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία γίνεται πιο έντονη, με στόχο την καταπολέμηση των ρυτίδων, της χρώσης, της θαμπής επιδερμίδας. Τα καλλυντικά πρέπει να περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, πεπτίδια, ραμνόζη ή άλλα που βοηθούν στην εξομάλυνση των ρυτίδων και στην ενυδάτωση του δέρματος.
Μετά από 50 Σε αυτήν την ηλικία, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται σημαντικά, το ορμονικό υπόβαθρο αλλάζει. Η παραγωγή της γυναικείας ορμόνης οιστρογόνου, η οποία προάγει την παραγωγή συστατικών που υποστηρίζουν την ελαστική δομή του δέρματος, είναι μειωμένη. Ως αποτέλεσμα, η δομή του δέρματος υφίσταται επίσης αλλαγές σε παθοφυσιολογικό επίπεδο. Μετά από 50 χρόνια, η αντιγηραντική φροντίδα πρέπει να είναι επαγγελματική και ολοκληρωμένη.

Πώς να αναζωογονήσετε το δέρμα του προσώπου στο σπίτι

1. Πατώντας

Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αναζωογόνησης του προσώπου σας στο σπίτι. Η ουσία είναι ότι ειδικοί ελαστικοί σοβάδες είναι κολλημένοι στις προβληματικές περιοχές, οι οποίες έχουν λεμφική παροχέτευση. Μετά από αρκετές συνεδρίες, οι ρυτίδες εξομαλύνονται, το δέρμα σφίγγεται, ο τόνος του δέρματος γίνεται πιο ομαλός και πιο ελκυστικός.

χρησιμοποιώντας μάσκα για αναζωογόνηση του προσώπου

Τα κύρια αποτελέσματα της αισθητικής μαγνητοσκόπησης προσώπου:

 • Εξάλειψη των μιμητικών ρυτίδων.
 • Μείωση της ορατότητας των ρινοβολικών πτυχών.
 • Διόρθωση φρυδιών;
 • Εξάλειψη του πρηξίματος του προσώπου
 • Εξάλειψη των "μαύρων κύκλων".
 • Καταπολέμηση των ηλικιακών κηλίδων.
 • Εξάλειψη των μυγών;
 • Διόρθωση περιγράμματος προσώπου.
 • Μείωση του διπλού πηγουνιού
 • Ανεβάζοντας τις γωνίες των χειλιών κ. λπ.

2. Μάσκες

Οι μάσκες προσώπου είναι η βάση της φροντίδας. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος αναζωογόνησης, ο οποίος μπορεί να ονομαστεί καθολικός. Ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένο φαίνεται το δέρμα σας, οι μάσκες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της κατάστασης. Οι σπιτικές συνταγές είναι απλές και περιλαμβάνουν τα διαθέσιμα συστατικά: λεμόνι, μπανάνα, φρέσκο αγγούρι, πρωτεΐνες και άλλα.

η ταινία είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας στο σπίτι

Ένα παράδειγμα συνταγής για μάσκα αναζωογόνησης:

 • Αφαιρέστε τον κρόκο από το αυγό και χτυπήστε ελαφρά το λευκό.
 • Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού στη μάζα.
 • Ανακατέψτε το κτυπημένο ασπράδι και το χυμό καλά.
 • Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με τα δάχτυλά σας.
 • Αφήστε το προϊόν να στεγνώσει και αφήστε το να παραμείνει για 15-20 λεπτά.
 • Αφαιρέστε τη μάσκα με ζεστό νερό.
 • Χρησιμοποιήστε κάθε δεύτερη μέρα για να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης.

3. Συμπιέζει

Πιστεύεται ότι η έκθεση του δέρματος σε κρύες θερμοκρασίες έχει πολλά οφέλη. Οι κρύες κομπρέσες μειώνουν την ερυθρότητα και το πρήξιμο, σφίγγουν τους πόρους, καταπραΰνουν το δέρμα με τάση ακμής, αποτρέπουν τις ρυτίδες και ανακουφίζουν από την κούραση

4. Ασκήσεις

Με την ηλικία, οι μύες εξασθενούν και χάνουν τη λειτουργία τους πιο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει παραμόρφωση του μυϊκού πλαισίου, το οποίο οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος του προσώπου, εμφάνιση ρυτίδων και πτυχών. Ειδικές ασκήσεις που στοχεύουν στην εκπαίδευση των μυών του προσώπου βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος σε άριστη κατάσταση.

αναζωογόνηση δέρματος προσώπου υλικού

5. Αιθέρια έλαια

Αυτά είναι φυσικά προϊόντα αναζωογόνησης του προσώπου που είναι εύχρηστα. Η ενυδατική δράση των τερπενοειδών, των οργανικών οξέων και άλλων δραστικών συστατικών είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη από τη χρήση φυσικών αιθέριων ελαίων. Η υγρασία βοηθά στη διατήρηση του νερού στο χόριο, το οποίο βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και στη βελτίωση της συνολικής επιδερμίδας.

6. Κρέμες

Καλλυντικές κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά χρησιμοποιούνται ευρέως για την αναζωογόνηση του προσώπου στο σπίτι. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε προϊόντα από κορυφαίες μάρκες που έχουν καλή φήμη και προσφέρουν αποτελεσματικές θεραπείες. Οι κρέμες επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία.

7. Τζελ

Τα ειδικά τζελ είναι επαγγελματικά προϊόντα για αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι. Η σύνθεση περιέχει δραστικά συστατικά που συμβάλλουν στην εξάλειψη των ρυτίδων και, γενικά, έχουν ανυψωτικό αποτέλεσμα. Τα τζελ, όπως και οι κρέμες, επιλέγονται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο του δέρματος και άλλα χαρακτηριστικά.

8. Μασάζ

Αυτή είναι η μελέτη των περιοχών του προσώπου με σκοπό την τόνωση της ροής του αίματος και της ροής των λεμφών. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι η αναζωογόνηση του προσώπου στο σπίτι χρησιμοποιώντας κομπρέσες, μασάζ, αιθέρια έλαια ή άλλες θεραπείες στο σπίτι πρέπει να γίνεται τακτικά. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επιτύχετε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναζωογόνηση του προσώπου στο σαλόνι

 • Διόρθωση των ρυτίδων.Πρόκειται για βιοαναζωογόνηση, η οποία συνίσταται στην ένεση παρασκευασμάτων υαλουρονικού οξέος κάτω από το δέρμα.
 • Μυοδιέγερση.Η διαδικασία αναζωογόνησης περιλαμβάνει την επίδραση στο δέρμα του προσώπου με ασθενή ηλεκτροπληξία, η οποία διεγείρει τη συστολή των μυών.
 • Θεραπεία με λέιζερ.Η μέθοδος φυσικής επιρροής συνίσταται στο γεγονός ότι οι προβληματικές περιοχές εκτίθενται σε ακτινοβολία λέιζερ χαμηλής ενέργειας, η οποία διεγείρει την ανανέωση των δερματικών κυττάρων.
 • Μεσοθεραπεία.Ενδοδερμική χορήγηση παρασκευασμάτων με βάση το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικής δομής του δέρματος.
 • Πλαστικό περίγραμμα.Μια τεχνική ένεσης για αναζωογόνηση του προσώπου, η οποία περιλαμβάνει την πλήρωση των ρυτίδων με διάφορα πληρωτικά, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη λείανση του δέρματος, βοηθούν στη διόρθωση του σχήματος, καθιστούν το περίγραμμα του προσώπου πιο καθαρό.
 • Ξεφλούδισμα.Οι χημικές φλούδες χρησιμοποιούνται για την γρήγορη απομάκρυνση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος, γεγονός που προάγει την αναγέννηση των δερματικών κυττάρων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φλούδων: ελαφρύ, μεσαίο και βαθύ. Ο τύπος που απαιτείται αποφασίζεται από τον κοσμετολόγο.
 • Ενέσεις αλλαντικής τοξίνης.Αυτές είναι ενέσεις μικρών μυών. Ο αισθητικός χρησιμοποιεί φάρμακα που περιέχουν Dysport, Azalur ή άλλη τοξίνη αλλαντίασης.
 • ασκήσεις μυών του προσώπου για αναζωογόνηση του δέρματος
 • Θεραπεία με όζον.Το αέριο του όζοντος, το οποίο παράγεται από σύγχρονες και ασφαλείς συσκευές, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη της ανεπάρκειας οξυγόνου που προκαλεί τα δερματικά κύτταρα να υποφέρουν. Ως αποτέλεσμα, η διατροφή του δέρματος βελτιώνεται, η οποία έχει συνολική αναζωογονητική επίδραση.
 • Φωτοαναζωογόνηση.Αυτή είναι μια μέθοδος υλικού που έχει αρκετές αντενδείξεις και βασίζεται σε έντονη παλμική ακτινοβολία προβληματικών περιοχών του δέρματος για την εξάλειψη αισθητικών ελαττωμάτων.
 • Ανύψωση RF.Η διαδικασία ανύψωσης RF στοχεύει στο σφίξιμο του δέρματος και μπορεί να εκτελεστεί με διάφορους τρόπους, γεγονός που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη συσκευή λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά.
 • ΘέρμανσηΑυτό είναι το RF-lifting, το οποίο πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας υψηλότερες επιδράσεις θερμοκρασίας, η οποία προκαλεί μια πιο ισχυρή απόκριση και δίνει ένα πιο έντονο αποτέλεσμα αναζωογόνησης.
 • Πλαστικοποίηση.Για αναζωογόνηση, χρησιμοποιείται το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, το οποίο εγχέεται κάτω από το δέρμα σε προβληματικές περιοχές. Η διαδικασία στοχεύει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανανέωσης των δερματικών κυττάρων.

Φαρμακευτικά παρασκευάσματα

 1. Έλαια και οξέα.Ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα χρησιμοποιούνται τόσο στο σπίτι όσο και στα σαλόνια ομορφιάς. Τα πιστοποιημένα προϊόντα σας βοηθούν να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες με ελάχιστο κίνδυνο. Το κύριο πράγμα είναι να εξοικειωθείτε με τη σύνθεση για να αποκλείσετε αλλεργικές αντιδράσεις λόγω ατομικής δυσανεξίας στα συστατικά.
 2. Κρέμες και αλοιφές.Τέτοια κεφάλαια δεν έχουν μόνο ένα καλλυντικό αποτέλεσμα, αλλά και ένα θεραπευτικό. Πρόκειται για μια αποτελεσματική αναζωογόνηση και μια ολοκληρωμένη λύση σε δερματικά προβλήματα. Οι κρέμες και οι αλοιφές φαρμακείων επιλέγονται επίσης ξεχωριστά, ανάλογα με τον σκοπό χρήσης, τον τρόπο ζωής, την ηλικία και άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η αλοιφή ψευδαργύρου παρέχει προστασία έναντι της φωτογήρανσης, η αλοιφή ρετινοϊκής βελτιώνει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος.

Κατάλληλη διατροφή

Πρόχειρο φαγητό

Οι γυναίκες που τρώνε πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα σε καθημερινή βάση έχουν περισσότερες ρυτίδες στο πρόσωπό τους από αυτές που παρακολουθούν τη διατροφή τους. Τα λιπαρά τρόφιμα επιβραδύνουν την κυκλοφορία του αίματος, η καφεΐνη συμβάλλει στην αφυδάτωση και το θαμπό χρώμα του δέρματος, η ζάχαρη επιταχύνει την κυτταρική βλάβη. Γενικά, η συσσώρευση επιβλαβών ουσιών στο σώμα διαταράσσει τη φυσιολογική δραστηριότητα των κυττάρων, γεγονός που οδηγεί στο σχηματισμό ρυτίδων.

Υγιεινό φαγητό

οι χυμοί και τα λαχανικά είναι υγιεινά τρόφιμα για την αναζωογόνηση του δέρματος

Προϊόντα με υψηλές αντιφλεγμονώδεις ή αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος λόγω της παροχής θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και βοηθούν στην προστασία του δέρματος από αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις και πρόωρη γήρανση.

Πρόληψη της γήρανσης του προσώπου

 1. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. Προσπαθήστε να μειώσετε το χρόνο που ξοδεύετε στον ήλιο, ειδικά στη μέση της ημέρας, όταν οι ακτίνες UV είναι πιο επιβλαβείς για το δέρμα σας. Προστατέψτε το πρόσωπό σας και τις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος όσο το δυνατόν περισσότερο - φοράτε καπέλα με φαρδύ χείλος, ρούχα από φυσικά υλικά με μακριά μανίκια, τα οποία δεν θα είναι ζεστά και γυαλιά ηλίου.
 2. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε.Η έλλειψη υγρασίας επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος, γεγονός που οδηγεί στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών στο πρόσωπο. Οι ενυδατικές βοηθούν στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων υγρασίας και στη μείωση της εμφάνισης μικρών γραμμών και ρυτίδων. Τα αποτελέσματα από τη χρήση ενυδατικών ορών, κρεμών, πηκτωμάτων ή άλλων καλλυντικών μπορεί να μην είναι άμεσα αισθητά. Η ανάκτηση συνήθως απαιτεί αρκετές εβδομάδες τακτικής εφαρμογής του προϊόντος προτού παρατηρήσετε κάποια βελτίωση.
 3. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό.Βρείτε ένα αποτελεσματικό προϊόν περιποίησης του δέρματος με υψηλό βαθμό προστασίας από τον ήλιο - SPF τουλάχιστον 15. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με ευρύ φάσμα SPF 30. Όταν βρίσκεστε σε διακοπές ή σε οποιεσδήποτε άλλες καταστάσεις όπου εκτίθεστε σε ηλιακό φως, Εφαρμόστε ελεύθερα SPF στο πρόσωπό σας και επαναλάβετε όπως απαιτείται κάθε 2 ώρες, ή πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε άφθονα.
 4. Απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες.Το κάπνισμα έχει αρνητική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος. Η νικοτίνη συμβάλλει στη στένωση των αιμοφόρων αγγείων και η καρδιά αρχίζει να λειτουργεί με επιταχυνόμενο ρυθμό, γεγονός που οδηγεί σε πρόωρη φθορά των τριχοειδών αγγείων. Αυτό αυξάνει το επίπεδο χοληστερόλης και άλλων επιβλαβών ουσιών στο αίμα. Ως αποτέλεσμα, ο τόνος και η υφή του δέρματος επιδεινώνονται, εμφανίζονται ρυτίδες και το πρόσωπο φαίνεται λιγότερο ελκυστικό.
 5. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να κοιμηθείτε στην πλάτη σας.Ενώ κοιμάται σε μια θέση στο πλάι ή στο στομάχι, το πρόσωπο πιέζεται στο μαξιλάρι, ως αποτέλεσμα του οποίου σχηματίζονται οι ρυτίδες του δέρματος και οι κάθετες ρυτίδες - πτυχώσεις. Αφού κοιμόμαστε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας, αυτές οι «γραμμές ύπνου» ενισχύονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και κόβονται στο δέρμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να κοιμηθείτε στην πλάτη σας.
 6. Παρακολουθήστε τη στάση σας.Προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα οδηγούν στην εμφάνιση ρυτίδων και πτυχών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, παρατηρούνται παραβιάσεις της εκροής της λέμφου και του φλεβικού αίματος, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα με τη διατροφή των κυττάρων του δέρματος. Το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά, που μεταφέρονται στους ιστούς του δέρματος μέσω του αίματος, βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικής δομής του δέρματος. Λόγω διαταραχών στάσης του σώματος, η επιδερμίδα δεν αλλάζει προς το καλύτερο, εμφανίζονται γραμμές και πτυχές.
 7. Φάτε μια υγιεινή διατροφή.Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν συνεχώς στη διατροφή βοηθούν στην προστασία του δέρματος του προσώπου από την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.
 8. Πηγαίνετε για σπορ.Με έναν καθιστικό τρόπο ζωής, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Οι διαδικασίες ροής αίματος και εκροής λεμφών επιδεινώνονται, η οποία είναι υπεύθυνη για την αφαίρεση επιβλαβών ουσιών και περίσσειας υγρού από το σώμα. Η συνέπεια είναι η εμφάνιση οιδήματος κάτω από τα μάτια, ο σχηματισμός ρυτίδων και πτυχών. Η τακτική σωματική δραστηριότητα βοηθά στη διατήρηση του μεταβολισμού σας στο απαιτούμενο επίπεδο.
 9. Πίνετε άφθονο νερό.Το σώμα χρειάζεται νερό για να ξεπλύνει τις τοξίνες και να βοηθήσει στη διατήρηση της ομορφιάς και της νεότητας. Εκτός από τις ζωτικές λειτουργίες όπως η εξάλειψη των τοξινών, η ομαλοποίηση των πεπτικών διεργασιών και η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, το νερό βοηθά επίσης να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο από το εσωτερικό και να φαίνεται υγιές.
 10. πίνοντας αρκετό νερό για να αναζωογονήσει το δέρμα σας
 11. Συμμετέχετε στο κτίριο του Facebook.Η γυμναστική προσώπου αποτελείται από την τακτική εκτέλεση μιας σειράς ασκήσεων στις οποίες εμπλέκονται όλοι οι μύες του προσώπου. Ως αποτέλεσμα, το μυϊκό πλαίσιο ενισχύεται, το δέρμα γίνεται λιγότερο επιρρεπές σε ρυτίδες και χαλάρωση, τα δερματικά κύτταρα λαμβάνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών και, συνεπώς, αναρρώνουν ταχύτερα. Εάν δεν υπάρχει χρόνος για τακτική προπόνηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική - δημιουργία ταινιών για την πρόληψη της πρόωρης εμφάνισης μικρών ρυτίδων και βαθιών γραμμών.